Sosyal medya yanılttı ! Facebook'tan 'güvendeyiz' deyince...

Sosyal medya yanılttı ! Facebook'tan 'güvendeyiz' deyince...

Atatürk Havalimanı'ndaki bombalı saldırıda yaralanan Abdulhekim Buğda'nın Facebook'tan güvendeyiz mesajı verdiği daha sonra hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

TGS yer hizmetleri çalışanı Abdulhekim Buğda, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybetti. Doğu Türkistan uyruklu Buğda'nın patlamadan sonra Facebook hesabından "güvendeyiz" şeklinde bildirimde bulunduğu ortaya çıktı.

Atatürk Havalimanı'nda yaşanan patlamada hayatını kaybedenlerin kimlikleri belirlenmeye başladı. Patlamada hayatını kaybeden Doğu Türkistan uyruklu Türk vatandaşı Abdulhekim Buğda'nın yakınları Adli Tıp Kurumu'na gelerek cenazeyi teslim aldı.

Buğda'nın yakını Adil Batur, "Dün patlama haberini aldık. Kardeşim çalıştığını bilmiyordum.Facebook'a baktım. 'Güvendeyiz' diye mesaj atmış. Sonra arama gereği duymadım. Sabahhaber aldık ki hastanede ağır durumu. Bakırköy Devlet Hastanesine gittik şehit olduğunu duyduk. Sosyal medyada 'güvendeyiz' diye mesaj atmış. Nasıl geldi hastaneye. Yaralı geldi niye ailesine haber verilmiyor. Anlayamadık" dedi.

Patlamada Çağlayan Çöl isimli TGS çalışanın da hayatını kaybettiği öğrenildi. Çöl'ün cenazesi memleketi Çorum'a gönderildi. Hayatını kaybedenlerden Özgül İde'nin cenazesi de Batman'a gönderildi. 

PATLAMADA 4 SUUDİ ARABİSTANLI, BİR AfganistanLI HAYATINI KAYBETTİ

Patlamada Suudi Arabistanlı bir ailenin ve Afganistanlı bir kişinin de hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Meryem Amiri, Kerime Amiri, Zehra Amiri ve Huda Amiri isimli Suudi Arabistanlıların cenazeleri ve Sıddık Turhan isimli Afganistan vatandaşının cenazesi Kozlu Mezarlığı Gasilhanesi'ne getirildi.