Sosyal medyada G-20 rüzgarı: 1 milyon mesaj atıldı !

Sosyal medyada G-20 rüzgarı: 1 milyon mesaj atıldı !

15-16 Kasım'da Antalya'da gerçekleşen G-20 Liderler Zirvesi ile ilgili 1 milyonun üzerinde mesaj paylaşıldı.

15-16 Kasım tarihlerinde Antalya'da organize edilen G-20 zirvesi sosyal medyanın da gündemindeydi. Twitter'ın resmi hesaplarından Policy'nin açıkladığı verilere göre, G-20 Zirvesi'nin düzenlendiği tarihlerde dünya çapında 1 milyonun üzerinde paylaşım yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise zirveye katılan liderlere, resmi Twitter hesabı üzerinden kendi dillerinde 'hoş geldin' mesajları gönderdi.

Twitter'ın resmi hesaplarından 'Policy'nin paylaştığı 'Rakamlarla G20 Antalya Zirvesi'analizine göre G-20 ile ilgili 1 milyonun üzerinde paylaşım yapıldığı belirtlirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise G-20 zirvesine katılmak için Antalya'ya gelen 19 Devlet Başkanı'na Twitter üzerinden kendi dillerinde mesajlar ilettiği gözlendi.


Liderlerin, Erdoğan'ın jestine aynı nezaketle karşılık vermekte gecikmediği görülürken, bir kısmının ise Erdoğan'ın mesajlarını retweet etme yoluna gittiği gözlendi. Ancak, Rusya Devlet Başkanı Putin, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Almanya Şansöylesi Merkel'in Twitter kullanmaması sebebiyle Erdoğan'ın paylaşımlarına yanıt veremediği görüldü.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan G20live.com’un araştırmasına göre liderlerin sosyal medya performansları da dikkat çekti. Twitter’ı en etkin kullanan ismin İspanya Başbakanı Mariona Rajoy olduğu açıklanırken, Rajoy'un günde ortalama 12.87 tweet attığı belirtildi. Facebook’ta en çok beğeni alan isim ise Obama. Obama’nın 45 milyon 214 bin beğenisi bulunuyor.