Sosyal medyadaki '19 noktada bomba var' yalanı

Sosyal medyadaki '19 noktada bomba var' yalanı

Halkın dağılması için türlü oyunlar oynayan darbe yandaşlarının son oyunu ise sosyal medyadan paylaşılan ''19 farklı noktaya bomba yerleştirilmiş'' yalanı oldu.

Darbe Girişimi karşısında demokrasi nöbeti tutan vatandaşların dağılmasına yönelik oyunlar devam ediyor.

Sahte SMS mesajıyla halkı dağıtamayan cunya yandaşları şimdi de sosyal medyadan '19 farklı noktaya bomba yerleştirildi' yalanı uyduruyor. Bu yalana sakın inanmayın. Darbeci askerlerin destekçileri halkın meydanları boşaltmasını sağlamak için sahte mesajlar atarak halkı evlerine yönlendirmeye çalışıyordu. 

Dün 'evinize dönebilirsiniz' sahte mesajlarına milyonlar kulak vermeyince, bugün darbeciler farklı bir plana girişti. Milyonlarca vatandaşa gönderilen Whatsapp ve çeşitli sosyal medya araçlarıyla gönderilen mesajı '19 bomba var' ifadeleri yer alıyor.

Söz konusu mesaj ''Fransa Konsolosluğu duyurdu'' denilerek servis ediliyor. Ancak Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu bu bildiriyi yalanladı.

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach resmi Twitter hesabı üzerinden mesajın gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

İşte 81 ildeki meydanlarda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara atılan o mesaj:

''Yarın İstanbul'da eylem yapılacağı ve 19 farklı noktaya bomba yerleştirildiği ihbar edilmiş -Kartal Metrosu -Kadıköy Meydanı -Üsküdar Marmaray -Mecidiyeköy Meydanı ve Metrobüs -Gaziosmanpaşa Meydanı -Zincirlikuyu Meteobüs -Edirnekapı Metrobüs -Şirinevler Meydanı ve Metrobüs -Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi ve alt geçit -Maltepe Meydanı -Nişantaşı -Beşiktaş İskelesi -Kadıköy Meydanı ve iskele -Sögütlüçeşme Metrobüs -Levent (Özdilek, Kanyon, Metrocity Avmler) -Eyüp Sultan civarı -Bakırköy Meydanı -Aksaray (Ordu Caddesi) -İstanbul Üniversitesi ve Beyazıt Yayabildiğiniz kadar yayın, Fransa konsolosluğu yazmış''

 

Etiketler darbe girişimi