Atatürk'ün doğum tarihini yanlış yazdılar!

Atatürk'ün doğum tarihini yanlış yazdılar!
Güncelleme:

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyük Önder Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 81. yılında düzenlenen anma töreninde dağıtılan yaka kartında Atatürk'ün doğum tarihinin 1881 yerine 1981 olarak yazılmasıyla ilgili inceleme başlattı

Dün Gaziantep'te Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 81'inci yıl dönümü nedeni ile düzenlenen törende büyük bir skandala imza atıldı.

Törene katılan vali, belediye başkanı, tugay komutanı, kurum amirleri, STK temsilcileri, vatandaşlar ve öğrencilere, yakalarına takmaları için Atatürk'ün fotoğrafının olduğu kokartlar dağıtıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları tarafından dağıtıldığı öğrenilen ve törene katılan herkesin yakasına taktığı kokartlarda Atatürk'ün doğum tarihinin '1881' yerine '1981' olarak yazıldığı ortaya çıktı.

Tören boyunca kimsenin fark etmediği yanlışlık, daha sonra fotoğrafları inceleyenler tarafından fark edildi. Yaşanan olay soysal medyadan tepki gördü.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı:

"Söz konusu hata ile ilgili matbaa yetkililerinin yapılan hatanın kendilerinden kaynaklandığı yönündeki açıklamalarına rağmen müdürlüğümüzce, konunun tüm yönleri ile araştırılması adına inceleme başlatılmıştır."

DHA