Sosyal Medya’nın Çakallarla Dansı

Sosyal Medya’nın Çakallarla Dansı

Çakallarla Dans filminin sosyal medyada gördüğü yoğun ilgi ikinci filmi de beraberinde getirdi.

“Hastasıyız Dede” repliği ile fenomen haline gelen ve vizyona girdiği 2010 yılında 250.000 seyirciye ulaşan Çakallarla Dans filminin sosyal medyada gördüğü yoğun ilgi ikinci filmi de beraberinde getirdi. Çakallarla Dans Tv'de yayınlandığı tarihlerde hem AB hem TOTAL gruplarında zirveye çıktı.

Filmden repliklerin ve bazı sahnelerin izlenme ve paylaşılma konusunda gördüğü yoğun ilgi sosyal medyayı etkin kullanan filmin yönetmeni Murat Şeker ve ekibini harekete geçirdi.  Oyuncu kadrosu son derece güçlü olan filmde Murat Akkoyunlu, Şevket Çoruh, Timur Acar, İlker Ayrık, Didem Balçın, Doğa Rutkay, Ceyhun Yılmaz, Hakan Bilgin, Kenan Ece, Altan Gördüm, Mehmet Ali Kaptanlar, Bülent Şakrak, Nihat Sırdar, Simge Fıstıkoğlu, Nazenin Tokuşoğlu, Özge Uzun ve Ömür Gedik rol aldı. Film vizyona girdiği ilk 3 günde ilk serinin toplam hasılatını geçti.

Filmin yönetmeni Murat Şeker “Devam filmi aklımızdaydı ancak ilk filmin sosyal medyada gördüğü ilgi ve devam filmi için oluşan baskı öncelikli olarak bizi bu projeye yönlendirdi. İlk filmdeki bazı replik ve sahneler milyonlarca izlenmeye sahip. Filmde rol alan oyuncularımızın bir çoğu sosyal medyada yoğun olarak takip ediliyor. Onlara da takipçileri tarafından yoğun bir baskı yapıldı. Sonuçta ikinci filmi bize sosyal medya çektirdi diyebiliriz.” şeklinde konuştu. 

Filme dijital dünyanın en önde gelen isimleri de ilgi gösterdi. Filmde bir rolü de bulunan Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Levent Erden attığı tweetler ile film ile ilgili görüşlerini takipçileri ile paylaştı.

İşte o tweetler:

\"screenshot001.20121225162317.jpg\"