Sözde mağdur FETÖ'cülerin oyunu ortaya çıktı

Sözde mağdur FETÖ'cülerin oyunu ortaya çıktı

FETÖ soruşturmasında "mağdur olduklarını" iddia eden kişilerin başvuru dilekçelerindeki "tek tiplilik" Ankara'yı harekete geçirdi.

Başbakan Yardımcısı Canikli, FETÖ mağduru olduklarını öne sürenlerin şikâyet dilekçelerinin tek tip olduğuna dikkat çekti

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, FETÖ operasyonlarında mağdur edildikleri iddiasıyla yapılan başvurularla ilgili, "Çoğunlukla örgütün talimatı çerçevesinde bu müracaatlar yapılıyor. Sadece sayıdan anlamıyoruz. Dilekçelere baktığımız zaman hepsi tek kalemden çıkmış gibi, şablon başvurular. Cümleler, kelimeler hemen hemen aynı" dedi. Dilekçelerin itiraf niteliğinde olduğunu belirten Canikli şöyle devam etti: Bu, müracaatların çoğunda kişi 'Ben FETÖ üyesi değilim' demiyor. Diyor ki 'Ben ByLock'u kullandım ama ByLock gizli, saklı değil. Böyle olsaydı yasaklanırdı.' Bu, 17-25 Aralık'tan sonra yani FETÖ'nün 'Bank Asya'da hesap açın,para yatırın' çağrısından sonra bu çağrıya uyarak para yatıranlar için de geçerli. Onlar da 'Biz para yatırmadık' demiyorlar. Diyor ki 'Bank Asya resmi bir banka. Kurallara göre, ülkenin kanunlarına göre faaliyette bulunan bir banka. Biz de para yatırdık.' Genel müracaatların çok büyük bölümü bu şekilde. Aslında bu dilekçeler itiraf. 'Biz mensubu değiliz' demiyor. Sadece kendisine bir savunma mekanizması açmaya çalışıyorlar.

Sabah