Special K’daki tam tahıl oranı 2 katına çıktı

Special K’daki tam tahıl oranı 2 katına çıktı

Sadece yüzde 1,5 yağ oranıyla kendine özen gösteren hanımlar için ideal bir öğün seçeneği.

Türkiye pazarına girdiği 2005 yılından beri tahıl gevreği pazarının 3 kat büyümesine katkı sağlayan Ülker Kellogg’s, Special K ürünlerindeki tam tahıl oranını 2 katına çıkardı

Special K’nın besin değeriyle birlikte lezzetini artırdıklarını belirten Ülker Kellogg’s Genel Müdürü İsmail Kafesçioğlu, “Special K’nın tam buğday oranı 2 katına çıkarılarak yüzde 52 oldu. Bu yüzden ürünümüz artık daha uzun süre tok tutuyor. Special K’nın tam tahıllı içeriği aynı zamanda onun iyi bir lif kaynağı olmasını sağlıyor. Üstelik sadece yüzde 1,5 yağ oranıyla kendine özen gösteren hanımlar için ideal bir öğün seçeneği” dedi. 

Kafesçioğlu, Türk damak tadına en uygun lezzeti yakalamak için pek çok tüketici testi yaptıklarını ve ortaya çıkan ürünün daha çıtır çıtır ve sütte daha uzun süre yumuşamadan kaldığını sözlerine ekledi.

Günde 48 gram tam tahıl 

Uzman Diyetisyen Dilara Koçak sağlıklı beslenme için, başta kahvaltıda olmak üzere, günlük en az 48 gram tam tahıl alınması gerektiğini vurguladı.

Sabah kahvaltısının günün en önemli öğünlerinden birisi olduğunu söyleyen Koçak “Kahvaltılık gevreklerin iyi bir seçim olduğunu düşünüyorum. Tahıllar karbonhidrat, protein, lif, B ve E vitaminleri, antioksidan, çinko ve magnezyum içerir. Tahılların yağ oranları çok düşüktür. Tahıllar, bitkilerin yenilebilir tohumlarıdır. Doğal tahılın tüm kısımlarını içerenler ise tam tahıldır. Tam tahıl üç kısımdan oluşur. Öz dediğimiz bölüm tahılın besin değeri bakımından oldukça zengin iç kısmıdır. Tahılın bu bölümünde önemli yağlar, mineraller, B ve E vitaminleri bulunur. Endosperm ise karbonhidrat ve protein içeren tabakadır. Tahılın enerji deposudur.Kepek ise lif ve protein açısından oldukça zengin olan tahılın koruyucu tabakasıdır” dedi. 

Esmer pirinç, bulgur, darı, yulaf, kara buğday ve tam tahıllı kahvaltılık gevreklerin tam tahıllı besinler olduğunu dile getiren Koçak tam tahıl oranı 2 kat artırılan Special K ürünlerini tavsiye ettiğini belirtti.