Spor Ve Aktif Yaşam Fuarı Açıldı

Spor Ve Aktif Yaşam Fuarı Açıldı

- Spor sektöründeki yeni ürünlerin sergilendiği ve çeşitli etkinliklerin yapılacağı fuar, 200'den fazla firmanın katılımıyla gerçekleştiriliyor- Fuarda Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası da yapılıyor

İSTANBUL (AA) - Türkiye'de ilk kez düzenlenen Spor ve Aktif Yaşam Fuarı, İstanbul'da başladı.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılışana, FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, TÜYAP Genel Müdür Yardımcısı İlhan Ersözlü, Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz ile teknik direktör Yılmaz Vural katıldı.

İlhan Ersözlü, spor sektöründeki ürünlerin sergilendiği ve çeşitli etkinliklerin yapılacağı fuarın 200'ün üzerinde firmanın katılımıyla gerçekleştirildiğini belirterek, "Fuarda birbirinden değerli derneklerin ve markaların müsabakaları, etkinlikleri, şampiyonaları ve gösterileri olacak. Türkiye'de spor endüstrisi cirosunu artırmak, farkındalık oluşturmak ve gençlerimize destek olmak istiyoruz." dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonunun da turnuva düzenlediği organizasyonda eş zamanlı olarak Avrasya Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı ile Boat İstanbul Fuarı da yapılıyor.

Fuar 17 Nisan Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.


- Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası da yapılıyor


Fuarda Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası da gerçekleştiriliyor.

İspanya'da mayıs ayında düzenlenecek Avrupa Şampiyonası seçmeleri niteliği taşıyan şampiyonaya, 53 kategoride 600'ü aşkın sporcu katılıyor.

Şampiyonada 21 yaşındaki down sendromlu sporcu Alparslan Pultaş da podyuma çıktı. Engelliler kategorisinde dördüncü olan Alparslan Pultaş, 8 ay önce başladığı vücut geliştirme sporunu çok sevdiğini ve hedefinin ileride şampiyonluklar kazanmak olduğunu söyledi.