Spor Ve Aktif Yaşam Fuarı Çeşitli Spor Dallarını Bir Araya Getirdi

Spor Ve Aktif Yaşam Fuarı Çeşitli Spor Dallarını Bir Araya Getirdi

Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Spor ve Aktif Yaşam Fuarı çeşitli spor dallarını bir araya getirdi.

Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Spor ve Aktif Yaşam Fuarı çeşitli spor dallarını bir araya getirdi. Vücut geliştirmeden jimnastiğe, bisikletten basketbola farklı spor dallarını barındıran fuar bugün kapılarını açtı. Tüyap Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 3 farklı konuyu tek çatı altında topladıklarını ve Türkiye'de bu fuarla bir ilke imza attıklarını dile getirdi.

Çok farklı sektörlerde fuar düzenlediklerini ama bu fuarların içerisinde spor ve aktif yaşam konusunda bir çalışmalarının olmadığı söyleyen Ersözlü,"Yaklaşık bir buçuk senelik bir araştırma-geliştirme sonrası bu sektörde fuar yapma üzerine yola çıktık. Spor ve Aktif Yaşam çatısı içerisinde deniz tutkunlarını ilgilendiren "Boat İstanbul" ve bisiklet tutkularını ilgilendiren "Avrasya Bisiklet" fuarlarını da monte ederek 3 farklı konu tek çatı altında topladık ve bu haliyle de Türkiye'de bir ilke imza attık" dedi.

"TÜRKİYE VÜCUT GELİŞTİRME ŞAMPİYONASI'NIN 2016 YILINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ"

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu ile birlikte Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonası'nın 2016 yılına ev sahipliği yaptıklarını ifade eden İlhan Ersözlü," Bugünden itibaren Pazar gününe kadar devam edecek şampiyonada Türk Milli Takım seçilecek ve önümüzdeki ay İspanya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na buradan sporcularımızı göndereceğiz. Türkiye Cimnastik Federasyonu'nun yaptığı bir etkinlik içerisinde yoga, aerobik gibi konularda kadın ziyaretçilerimize yönelik bir dizi bilgilendirme ve şovları var. Türkiye Basketbol Federasyonu kendi alanında eski milli sporculardan oluşan bir takım şovlar stantlarında yer alıyor" diye konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ SENE FUARDA DAHA FAZLA KATILIM OLACAK"

Fuardaki firma bazlı katılımcıların sayısının iki yüz civarında olduğunu ve yeterli bir sayı olarak görmediğini dile getiren İlhan Ersözlü, "Şu anda Türk spor sektöründe faaliyette bulunan bir çok firma var üretici bazlı ya da distribütör olarak, inanıyorum ki ilerleyen zamanlarda düzenleyeceğimiz fuarlara geleceklerdir. Çünkü bu zamana kadar böyle bir etkinlik yapılmamıştı Türkiye'de. Bu etkinliği görmeleri ile önümüzdeki sene fuarda bence daha fazla katılım olacak. Daha şimdiden önümüzdeki yıl için siparişler almaya başladık. Buraya katılmayan firmalar önümüzdeki yıl katılacak diye talepler geldi" dedi.

ANTIGRAVITY FITNESS TÜRKİYE EĞİTİM DİREKTÖRÜ MİNE MELEK: "TÜRKİYE'DE BÖYLE GÜZEL BİR FUAR YAPILMASI ONUR VE GURUR VERİCİ"

Antigravity Fitness Türkiye Eğitim Direktörü Mine Melek, Bugün Türkiye'nin ilk spor fuarının açılışını yaptık. Biz de az önce bir Antigravity Fitness performansı sergiledik. Antigravity Fitness nedir diyecek olursak eğer. Aslında yer çekimine meydan okurken tepende tırnağa bütün vücudunuzu çalıştıracak olan bir egzersiz metodu. Aynı zamanda plates akrobasi yoga gibi bir çok dal var. Çok mutluyuz, çok heyecanlıyız. Ben kendi adıma yurt dışında da ülkesini temsil eden bir eğitmen olarak Türkiye'de böylesine güzel bir fuar yapılmasını inanılmaz derecede onur ve gururla karşılıyorum" dedi.

IŞIL AKTAN: "TÜRKİYE'NİN EN KASLI KADINI OLARAK ADLANDIRILIYORUM"

Türkiye'nin 80 kg'la en kaslı kadını olan Milli sporcu Işıl Aktan'ın 2011-2012 ve 2013 yıllarında wellness (bikini), atletik fitness ve vücut geliştirme gibi çok çeşitli dallarında üst üstü birincilikleri bulunuyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Magusa şehrinde 3-5 Haziran 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan NAC Dünya Şampiyonası'na gitmeye hazırlanan Aktan, bayanların artık vücut geliştirmeye merak saldığını dile getirdi.

Kendisine bir kadının kaslı olmasının yakıştığının söylendiğini ifade eden Işıl Aktan, "Bir süredir bu sporda yarışma anlamında katılımım olmadı maddi imkanlarım nedeniyle. Fakat şu anda bir sponsorum var. Way-Out Nutrition'ın yerli bir firma olması benim için çok önemli. Kadınların bu sporu yaparken normal olarak doğru beslendiklerinde kendi vücut ölçüleri ne kadar izin veriyorsa o ölçüde bir kas kitlesi kazanacaklar. Benim gibi olmak isteyenler de olabilir, olmak istemeyenler de olabilir ama şunun belirtmekte fayda var, kas sağlık demektir. Özellikle kadınların osteoporoz döneminde kemik kırılmaları oluyor. 60 yaşından sonra tüm dünyada artık bilimsel olarak bir çalışma var kemik kırılmalarının önlenmesi için ama bizim ülkemizde bir tartışma var. Protein tozlarının zehir olduğu söyleniyor fakat bunun öyle olmadığını biz sürekli söylüyoruz" dedi Türkiye'nin en kaslı bayanı olarak adlandırıldığını söyleyen Aktan, "80 kilo kas kitlesine sahibim. Bu erkekte bile zor yakalanabilecek ölçüdür. Gerçekten mutluyum çünkü istediğim ölçülerde bir sporcu oldum. Ülkeme de başarı getirmek istiyorum" diye konuştu.