Spora yönlendirme seferberliği ilk meyvelerini verdi

Spora yönlendirme seferberliği ilk meyvelerini verdi

Vücut geliştirme ve fitness dalında Mersin’in Erdemli İlçesi’nde gerçekleştirilen milli takım seçmelerine rekor katılım gerçekleşti.

Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaşmasına yönelik başlatılan spora yönlendirme seferberliğinin olumlu sonuçlar verdiğini söyledi. Kurt, son 2 yılda yaklaşık 3 kat artışla milli takım seçmelerinde 537 sporcunun yarıştığını kaydederek Türkiye genelinde çeşitli spor dallarında milli takıma seçilmek için gençlerin gayret gösterdiğini ve bu sayede kötü alışkanlıklardan uzaklaştıklarını belirtti. Sporun kişiye bir yaşam felsefesi ve disiplin kazandırdığının altını çizen Kurt, gençleri spora teşvik eden sponsor firmaların da edinilen neticede pay sahibi olduğunu belirtti.

Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası Dünya Milli Takım Seçmeleri Ana Sponsoru Hardline Nutrition Genel Müdürü Kemal Taşhan, kurumsal sosyal sorumluluk faaliyeti çerçevesince 12 yıldır sporculara destek olduklarını söyledi. Taşhan, “Spora yönelen gençler, yeni bir kimlik kazanıyor, alışkanlarını ve yaşam şeklini buna göre organize ediyor. Dolayısıyla olumsuz alışkanlıklardan ister istemez korunmuş oluyorlar. Bu yıl Mersin’de yapılan milli takım seçmelerine rekor katılımın gerçekleşmesini de sarf edilen emeklerin bir sonucu olarak görüyorum” diye konuştu.

Dünya şampiyonasında yarışacak Türk Milli Takımı’nın belirlenmesi için sporcuların Mersin’de güzel bir sinerji ortamı oluşturduğunu vurgulayan Hardline Nutrition Genel Müdürü Kemal Taşhan, ana sponsor olarak federasyona desteklerini sürdüreceklerini açıkladı. Milli sporcuların yarışmalara hazırlanırken desteğe ihtiyaç duyduklarını belirten Taşhan, “Vücut Geliştirme ve fitness oldukça pahalı bir spor. Milli takımımızın bu uzun hazırlanma sürecini başarılı geçirebilmesi için desteğe ihtiyacı var. Uluslararası arenada bayrağımızı daha yukarıda dalgalandırması için biz de gereken imkânları sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu’nca Mersin’de düzenlenen yarışmalarda gençlerle bir araya gelen Vücut Geliştirme Eski Avrupa Şampiyonu Hakan Gümüş ise son yıllarda spora yönelik artan ilgiden memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Gençlerin milli takım için büyük bir arzu ve istekle çalıştıklarını dile getiren Gümüş şunları söyledi:

“Federasyonumuzun ve ana sponsorumuzun bugün burada hazırladığı keyifli ortam ve ilk kez açık alanda yapılıyor oluşu güzel bir paylaşım imkânı doğurdu. Gençlerin vücut geliştirme ve atletik fizik dallarında belli bir hazırlık dönemi geçirip milli takım seçmelerine katılması ve daha da önemlisi yoğun katılımın gerçekleştiği bu rekabete iyi çalışıp gelmeleri gerçekten mutluluk verici. Bu tabloyu oluşturan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”