Star yazarı Köse: Evlilik yaşı dini esaslara göre değiştirilsin''

Star yazarı Köse: Evlilik yaşı dini esaslara göre değiştirilsin''
Güncelleme:

Hükümete yakınlığıyla bilinen Star gazetesinin yazarlarından Yakup Köse bugünkü yazısında yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi: "Dinimizde bâliğ olma yaş aralığı belli. Bu yaş aralığına göre yeni bir yasal düzenleme yapılmalı"

Star yazarı Yakup Köse evlilik alt sınırının 18 olması hakkında bir yazı kaleme aldı.

Köse, bunun mağduriyetlere sebep olduğunu iddia ederek, "Dinimizde bâliğ olma yaş aralığı belli. Bu yaş aralığına göre yeni bir yasal düzenleme yapılmalı" ifadesini kullandı.

 "İllâ bu mevzuda bir yasak konulacaksa evlilikten soğutma ve geç evliliğe teşvik yasaklanmalı!.." diyen Köse'nin "Geç evliliğe teşvik yasaklanmalı"  başlığıyla yayımlanan yazısında şu ifadeleri öne çıktı:

Devlet evlilik alt sınır yaşını 18 olarak belirlemiş. Her ne kadar bu karar kız çocuklarını korumaya mâtuf bir karar olsa da, cemiyetin yapısı göz önünde bulundurmadan alınan bir karar olduğundan mağduriyetlere sebep oluyor. 

 Dinimizde bâliğ olma yaş aralığı belli. Bu yaş aralığına göre yeni bir yasal düzenleme yapılmalı. Ak Parti bu mağduriyetlerin giderilmesi için geçici bir düzenleme yapmaya kalktı ama Batıcılar karşı çıkınca geri adım attılar. Benim bahsettiğim geçici bir düzenleme değil kalıcı ve fıtrata uygun bir düzenleme.  

Devleti ve toplumu korumanın yolu aileyi korumaktan geçtiğine göre evliliği zorlaştırmayıp kolaylaştırmalıyız. Bu çağda fıtrata uygun yaşta aile kurmayı göze almışların mağduriyetleri de bir an önce giderilmeli. ‘Tecavüzcü’ lekesi silinip kocalar hanımlarına kavuşmalı! 

 

Yakup Köse'nin yazısının tamamı için...