STV yöneticisinin oğlu ağzını bozdu !

STV yöneticisinin oğlu ağzını bozdu !

Kıbrıs'a otellerde kumar oynarken görüntülenen ve istifa eden Samanyolu Holding A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Yalvak'ı oğlu olay oldu

Kıbrıs'ta kumar oynarken görüntülenen ve istifa eden Samanyolu Holding A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı ve Mali İşler Koordinatörü Ekrem Yalvak’ın oğlu Muhammet Esat Yalvak’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve seçmenine sosyal medya üzerinden beddualarda, hakaretlerde bulunduğu ortaya çıktı.

EKREM YALVAK İSTİFA EDERKEN NELER DEMİŞTİ?

Lisans Medya'nın çıkardığı License Time Dergisi İmtiyaz Sahibi Muhammet Esat Yalvak, sosyal paylaşım sitesi facebook'taki profilinden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve seçmenine hem beddualar yağdırıp hem de, "Ş...siz, aşağılık yalancının teki" gibi çirkin ifadelerde bulunduğu görüldü.

CUMHURBAŞKANINA HAKARET EDEN KİŞİ, 4 YIL HAPİS CEZASI ALABİLİR

Türk Ceza Kanunu'nda Cumhurbaşkanına hakaret eden kişilerin hapis cezası ile cezalandırılacağı yazıyor. Sosyal paylaşım sitelerinde yapılan paylaşımlar "alenen işlenmesi" olarak kabul edildiği için hapis cezası daha da artıyor. TCK 299. maddesinde şunlar yazılı: "(1) Cumhurbaşkanına hakaret eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) (Değişik: 29/6/2005 – 5377/35 md.) Suçun alenen işlenmesi hâlinde, verilecek ceza altıda biri oranında artırılır. (3) Bu suçtan dolayı kovuşturma yapılması, Adalet Bakanı'nın iznine bağlıdır."

BAŞKA ERDOĞAN'I KASTETTİM

Konuyla ilgili olarak Yeni Akit'in aradığı Muhammet Esat Yalvak, yaptığı açıklamada, Ekrem Yalvak'ın oğlu olduğunu ve Facebook'taki paylaşımları kendisinin yaptığını doğruladı. Cumhurbaşkanına hakaret etmenin kanunen suç olduğunu hatırlatılması üzerine ise Yalvak; "Erdoğan derken Cumhurbaşkanını kastetmedim, başka Erdoğan'ı kastettim" şeklinde bir savunma yaptı.