Su Güvenliği Bölgesel Değerlendirme Toplantısı Gerçekleşti

Su Güvenliği Bölgesel Değerlendirme Toplantısı Gerçekleşti

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Halk Sağlığı Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği "Su Güvenliği Bölgesel Eğitim ve Yerel...

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Halk Sağlığı Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği "Su Güvenliği Bölgesel Eğitim ve Yerel Yönetimlerde Su Güvenliği Değerlendirme" toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda içme kullanma suları, ambalajlı sular, havuz suları, kaplıca suları, piyasa gözetimi ve denetiminde alınan ambalajlı sulara yönelik çalışmaların sağlıklı ve verimli bir şekilde yürütülmesi, İl Özel İdaresi ve Belediyelerin görev ve sorumlulukları arasında yer alan içme ve kullanma suyunun, halkımıza güvenli ve yeterli bir şekilde ulaştırılması, Halk Sağlığının korunması açısından önemi vurgulandı.

Toplantıya Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Kurum Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Başaralı, Çevre Sağlığı Daire Başkanı Dr. Hüseyin İlter,Vali Yardımcısı Fehmi Sinan Niyazi, İl Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl özel idaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, çevre illerin Belediye Başkan Yardımcıları, ilçe ve belde belediye başkanları, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Selçuk Büyüker, Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları Dr. İlker Kılıç, Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Tahsin Çakır, Destek Hizmetleri Şube Müdürü Necati Yılmaz, Halk Sağlığı Kurumu yetkilileri, Halk Sağlığı Laboratuvar Sorumlusu Biyolog Asaf Yılmaz, Çevre Sağlığı Teknisyeni Bülent Güneş katılım gösterdi.