Şükrü Genç Sarıyer'i geleceğe taşıyacak projelerini açıkladı

Güncelleme:

Sarıyer Belediye Başkanı ve başkan adayı Şükrü Genç, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde merakla beklenen projelerini açıkladı.

Sarıyer’de iki dönem üst üste belediye başkanı seçilerek bir rekora imza atan Şükrü Genç, Sarıyer’i geleceğe taşıyacak projelerini geçtiğimiz gün Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantıyla vatandaşlara tanıttı. Sağlık, kültür-sanat, spor, sosyal yaşam, eğitim, çevre gibi birçok başlıkta hazırlanan projelere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İşte o projeler;

MÜLKİYET

Sarıyer’in en büyük sorunlarının başında mülkiyet sorunu geliyor.  Göreve geldiği ilk andan itibaren bu problemin çözümü için çalışmalar yürüten Şükrü Genç, “Biz sözümüzün arkasındayız. İmar Barışı ile çözülemeyen sorunu 2981 sayılı yasa ile yine biz çözeceğiz” diyerek yeni dönmede de çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

SOSYAL MARKET

Sarıyer’de bir ilkin daha hayata geçeceğinin müjdesini veren Şükrü Genç, hizmete açılacak Sosyal Market sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşların Sarıyer Halk Kartlarına yüklenen tutar karşılığında temel ihtiyaçlarını karşılayabileceğini söyledi. Sosyal Market’te kuru bakliyattan temizlik malzemesine, sebzeden ekmeğe, yeni veya kullanılabilecek durumda olan ikinci el kıyafetlere kadar her şey bulunacak.

Şükrü Genç Sarıyer'i geleceğe taşıyacak projelerini açıkladı - Resim : 1

BALIKÇILAR ÇARŞISI

Sarıyer’in kimliğini oluşturan balıkçılığın geliştirilmesi, modern ve hijyenik mekanlarda balık satışının sağlanması için Balıkçılar Çarşısı yapılacak. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak ortak çalışmayla sahil hattının belirli noktalarında balık tutma platformları kurulacak.

KİLYOS TATİL KÖYÜ

Kilyos’ta termal turizm, yaz turizmi ve kültür turizmini geliştirmek ve Sarıyerlilere istihdam sağlamak amacıyla 311 bin metrekarelik alan üzerine, Karadeniz havzasına, uluslararası ölçekte dört mevsim hizmet verecek dev turizm yatırımı gerçekleştirilecek.

SARIYER TARIM KOOPERATİFİ

Sarıyer’in köylerinde tarım ile uğraşan vatandaşlara da bir müjde veren Başkan Şükrü Genç, bölge halkının ürettiği ürünler için İstanbul’un diğer semtlerinde pazar oluşturulacağını ve satışının kolaylaştırılacağını belirtti. Çalışmayan ev kadınlarına iş imkânı sunmak ve aile ekonomilerine katkı sağlamalarına yardımcı olmak için tarım kooperatifinin hayata geçirileceğini ifade etti. Proje, hem bölge ekonomisinin büyümesi sağlayacak hem de ulusal politikalara rol model olacak.

YAŞAMIN HER ALANINDA DİJİTAL DEVRİM

Sarıyer’de yaşamın her alanında dijital devrimle; akıllı çöp kutularından akıllı sulama sistemlerine, akıllı çevre sensörleri ölçümleme sisteminden yaşlı ve engelliler için giyilebilir teknoloji ile sağlık takibine, gençler için dijital merkez ve esnaflar için dijital altyapıyı kapsayan projeler sayesinde Sarıyer ve Sarıyerliler günümüz teknolojisine ayak uyduracak.

Şükrü Genç Sarıyer'i geleceğe taşıyacak projelerini açıkladı - Resim : 2

YAŞAM VE SPOR VADİSİ

Zekeriyaköy Vadisi’nin imar planlarında spor alanı olarak ayrılmış 198 bin metrekarelik alan projelendirildiğini ifade eden Başkan Şükrü Genç, profesyonel ve amatör sporcuların yararlanabileceği, bütün spor aktivitelerinin yer alacağı “Spor ve Yaşam Vadisi” projesini tanıttı. Ayrıca Poligon Mahallesi’nde spor faaliyetlerinin ve organizasyonlarının gerçekleştirileceği kapalı spor salonu projesi ile dört mevsim sporu desteklediklerini belirtti. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, tüm bunların yanında çocukların ve gençlerin spor hayatının başlangıcında ve devamında ortopedik, fizyolojik kontrollerden geçmesi, aynı zamanda tedavi edilmesi için Sporcu Sağlığı Merkezi kuracaklarını da söyledi.

Şükrü Genç Sarıyer'i geleceğe taşıyacak projelerini açıkladı - Resim : 3

KÜLTÜR VE SANATA DEV YATIRIM

Huzur Mahallesi’nde ve Büyükdere Caddesi üzerinde inşa edilecek yeni kültür merkezleri ile eski başkanlık binasında Kültür Sanat ve Gençlik evleri açılacak.

İSTİNYE’YE ÖĞRENCİ YURDU VE SOSYAL TESİS

İlçede öğrenim gören üniversite öğrencilerinin barınma sorununu en aza indirmek için yeni bir yurt hizmete açılacak. İstinye’de yaklaşık 6000 metrekarelik alan üzerine 800 yataklı öğrenci yurdu inşa edilecek.

Şükrü Genç Sarıyer'i geleceğe taşıyacak projelerini açıkladı - Resim : 4