Süleyman Şah türbesini eski yerine taşınacak

Süleyman Şah türbesini eski yerine taşınacak
Güncelleme:

Türkiye'nin Suriye'deki güvenli bölge planları arasında sınır hattının tamamen terör örgütünden temizlenmesinin yanı sıra Süleyman Şah türbesini eski yerine taşımanın da bulunduğu da iddia edildi.

Hürriyet muhabiri Uğur Ergan, Türkiye ile ABD arasında yürütülen 'güvenli bölge' görüşmelerine dair kulis yazdı. Ergan, "Başkent kulislerinde, Türkiye’nin güvenli bölge planları arasında sınır hattının tamamen terör örgütünden temizlenmesinin yanı sıra Süleyman Şah türbesini eski yerine taşımanın da bulunduğu konuşuluyor" dedi.

Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın kulislere dayandırdığı haberine göre Türkiye başından beri güvenli bölgenin Fırat’ın doğusunda coğrafi duruma göre 30 ila 40 kilometre arasında değişen derinlikte olmasını istiyor. Bu derinliğin içinde, IŞİD'in eline geçme tehlikesi nedeniyle Suriye Eşmesi Köyü’ne taşınan Süleyman Şah Türbesi’nin eski yeri Karakozak Köyü de var. Türbe, 22 Şubat 2015’te ‘Şah Fırat’ operasyonuyla Türkiye sınırının çok yakınına getirilmişti.

Erdoğan'dan ''Fırat'ın doğusu'' resti !Erdoğan'dan ''Fırat'ın doğusu'' resti !

ABD'den skandal Türkiye açıklaması: Operasyon kabul edilemezABD'den skandal Türkiye açıklaması: Operasyon kabul edilemez

Hürriyet