Sümeyye Erdoğan'a hakaret iddiasına hapis

Sümeyye Erdoğan'a hakaret iddiasına hapis

Cumhurbaşkanı'nın kızı Sümeyye Erdoğan'a Twitter'dan sinkaflı ifadeler içeren paylaşımda bulunduğu gerekçesiyle soruşturma açılan şüpheli hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Edoğan'a Twitter'dan sinkaflı ifadeler içeren paylaşımda bulunduğu gerekçesiyle soruşturma açılan şüpheli hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi.

Twitter'dan Sümeyye Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan Osman Ç. hakkında iddianame düzenlendi. Üst sınırı 2 yıl olan hakaret suçunun alenen işlendiği gerekçesiyle artırım yapılmasını isteyen basın savcısı Umut Tepe, Osman Ç:'nin 2 yıl 4 aya kadar hapsini istedi.

Sümeyye Erdoğan hakkında sinkaflı ifadeler kullanan şüphelinin savunmasında, alkollü olduğunu, şehit haberleri üzerine psikolojisinin de bozulduğunu savunduğu kaydedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine yönelik bir husumeti olmadığını söyleyen şüphelinin, yaptığından pişman olduğunu da belirterek suçlamaları kabul ettiği aktarıldı.

Gözaltında basın savcıyı Umut Tepe'ye ifade vermeye getirilen Osman Ç. sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti. Tutuklama talebini reddeden mahkeme, adli kontrol uygulayarak şüpheliyi serbest bırakmıştı. Mahkeme, kararında hakaret suçunda istenen cezanın üst sınırı 2 yıl olduğu için yasaya göre tutuklama kararı verilemeyeceğini vurgulamıştı. Ancak devlet büyüğüne hakaret durumunda ceza sınırı artıyor ve tutuklama talep edilebiliyor. Savcının, Sümeyye Erdoğan'a hakaret suçundan tutuklamaya sevk etmesi Sümeyye Erdoğan'ın 'devlet büyüğü olarak kabul edildiği' yorumlarına neden olmuştu.