Sur'da Bir Askerin Şehit Olması

Sur'da Bir Askerin Şehit Olması

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Tetik'in Kütahya'daki baba evinde hüzün var- Şehit babası Tetik:"Oğlum şehit olmak istiyordu ve oldu da. Şehit olmayı da hak etti, helal olsun ona. Vatan s

KÜTAHYA (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Tetik'in Kütahya'daki baba evinde yas var.

Yenibosna Mahallesi'nde yaşayan Tetik'in annesi, babası ve kardeşlerine şehadet haberi askeri yetkililerce verildi. Acı haberi alan aile fertleri büyük üzüntü yaşarken, Tetik'in şehadet haberini alan yakınları da taziye için eve akın etti. Şehidin baba ocağına askerler tarafından Türk bayrakları asıldı. Baba Necmi Tetik'i askeri yetkililer teselli etti.

Baba Necmi Tetik, oğlunun sürekli şehit olmayı istediğini ifade ederek, "Oğlum şehit olmak istiyordu ve oldu da. Şehit olmayı da hak etti, helal olsun ona. Vatan sahipsiz mi kalacak? Birileri mutlaka gidecek ve şehit olacak" dedi.

Oğlunun şehadet haberini aldıktan sonra fenalaşan anne Vasfiye Tetik'i ise yakınları ve komşuları teselli etmeye çalıştı.

Tetik'in bekar olduğu ve liseye giden iki erkek kardeşinin bulunduğu öğrenildi.

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda ağır yararlanan askerin hastaneye kaldırıldığı, müdahaleye rağmen kurtarılamayarak saat 05.15'te şehit olduğunu duyurmuştu.