Sur'daki tahliyenin görüntüleri yayınlandı !

Sur'daki tahliyenin görüntüleri yayınlandı !

Diyarbakır Valilği, Sur ilçesinde tahliye için oluşturulan koridora ilişkin görüntüleri paylaştı.

Diyarbakır Valiliği, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonun sürdüğü Sur ilçesinde sivillerin tahliyesi için oluşturulan yolun yer aldığı görüntüleri basınla paylaştı.

Operasyonların sürdüğü Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sivillerin tahliyesi ve teslim olmak isteyen PKK'lı teröristler için bir kez daha güvenlik koridoru oluşturuldu. Ancak yine koridordan geçen olmadı. Diyarbakır Valiliği, 19 Şubat günü 6 kişinin ilçeden tahliyesine ilişkin görüntüleri basınla paylaştı. Görüntüler 19 Şubat günü kaydedildi.

O gün 1'i yaralı 6 kişi operasyonların sürdüğü Sur'da, valiliğin açtığı güvenlik koridorundan geçti; tahliye edildi. O gün tahliye edilen yaralı hayatını kaybetti.

Diğer 5 kişi de terör örgütü PKK üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklandı.

Bölgede sivillerin tahliye edilmesi için çalışmalar sürüyor. İlçede yine güvenlik önlemleri altında tahliye koridoru oluşturuldu.

Çatışmanın yoğun olarak yaşandığı Savaş Mahalles'inde konuşlanan güvenlik kuvvetleri siviller ve teslim olmak isteyen PKK'lı teröristler için sık sık anonslar yaptı.

Koridor 1 saat 40 dakika açık kaldı. Ancak yapılan tüm çağrılara rağmen yine koridordan çıkan olmadı.

Diyarbakır Valiliği de bir açıklama yaptı, son 10 günde 6 kez güvenlik koridoru oluşturulduğu belirtildi.

Açıklamada, "operasyon bölgesinde sivillerin varlığından bahisle her defasında güvenlik koridoru açılması taleplerine ve bu taleplerin karşılanmış olmasına rağmen söz konusu bölgeden kimsenin çıkmamış olması; koridor taleplerinin sur bölgesinde terör örgütü mensuplarına yönelik devam eden operasyonu sekteye uğratma amaçlı olduğu şeklinde bir kanaatin hasıl olmasına neden olmaktadır" denildi.

2229305.jpg