Suriyelilere telefonla vatandaşlık veriliyor iddiası

Güncelleme:

Türkiye'deki varlıkları tartışılmaya devam eden yasal ve kaçak Suriyelilerle ilgili şok etkisi yaratan bir iddia daha gündeme atıldı. Zafer Partisi lideri Özdağ bir doktorun "Suriyelilere telefonda vatandaşlık veriliyor" dediği açıklamasını paylaştı.

Türkiye'deki yasal ve kaçak sığınmacılarla ilgili sorunların çözümü için en büyük kamuoyunu yaratan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bugün sosyal medya hesabı üzerinden şoke eden bir "Suriyelilere vatandaşlık" iddiasını paylaştı.

Özdağ'ın bir kamu hastanesinde doktor olarak görevli olduğunu belirttiği kadın doğum uzmanı doktor başından geçen bir olayı anlattığı paylaşımda Suriyelilere telefonla vatandaşlık verildiği iddia edildi.

Videoda skandal iddiayı gündeme getiren kadın doktorun açıklamaları şöyle:

Bir keresinde bir hastamızın eski kayıtlarına ulaşamamıştık ve sistemi incelediğimizde kendisine yaklaşık 1 hafta önce kendisine vatandaşlık verildiğini gördük. Yeni bir TC Kimlik Numarası vardı ve kendisine sorduğumuzda, yarım Türkçe'siyle "bana sordular vatandaşlık ister misin diye sadece telefonla, ben dedim evet vatandaş oldum" dedi. Cümle olarak biz bunu duyduk."