Sürpriz iddia: TSK, Pakistan'dan pilot mu istedi ?

Sürpriz iddia: TSK, Pakistan'dan pilot mu istedi ?
Güncelleme:

Son KHK'larla 18 yıldan az hizmeti olan pilotların Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev almasının zorunlu hale getirildiğini belirten Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet çok konuşulacak bir iddiayı gündeme taşıdı.

Hükümete yakın medya gruplarından Yeni Şafak'ta köşe yazıları yazan Mehmet Acet bugün çok konuşulacak bir iddiayı gündeme taşıdı.

Köşe yazısında "Tam rakam vermek gerekirse, 15 Temmuz öncesi TSK bünyesinde toplam 1350 olan pilot sayısı, darbe kalkışması sonrası gelişen süreçte 670’e düştü" diyen Acet, TSK'dan daha önce ayrılan pilotlara yapılan "geri dönün" çağrısına ise gönüllü olarak dönenlerin sayısının ise 50'de kaldığını belirtti.

TSK'nın Hava Kuvvetleri'ndeki bu pilot sıkıntısını aşmak için Pakistan'dan yardım istediğini belirten Mehmet Acet yazısını şu iddiayla sürdürdü:

"Bu bağlamda, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, dost ve kardeş ülke Pakistan’dan eğitmen sıfatı olan üç F-16 pilotu istedi.  Pakistan bu talebe ‘Hay hay’ dedi.  Ancak söz konusu olan F-16 uçağı olduğu için, yapılan sözleşmeler gereği ABD’nin, üçüncü bir ülkeden gelecek destek hizmetine ‘Tamam’ demesi gerekiyordu.   Ancak Washington’dan gelen cevap tam bir hayal kırıklığı olmuştu. Kısaca, ‘Bunu yapamazsınız’ deniyordu."

Acet'in bu yazısı hem TSK'daki pilot sıkıntısını hemde ABD'nin Türkiye'nin askeri gücü üzerindeki baskısını bir kez daha gözler önüne serdi.

Mehmet Acet'in yazısının tamamı için...