Suudi Arabistan İkinci Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, Ürdün'de

Suudi Arabistan İkinci Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, Ürdün'de

Ürdün Kralı Abdullah ve Suudi Arabistan İkinci Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, iki ülke arasındaki iktisadi ve askeri işbirliğini güçlendirme konusunda uzlaştı

AMMAN (AA) - Ürdün Kralı Abdullah ile Suudi Arabistan İkinci Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdulaziz Al Suud'un, iki ülke arasında askeri ve iktisadi işbirliğini güçlendirme konusunda anlaştığı bildirildi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Ürdün'ü ziyaret eden İkinci Veliaht Prens Muhammed bin Selman, Ürdün Kralı Abdullah ile bir araya geldi. İkili, görüşmenin ardından yaptığı ortak yazılı açıklamada, "İki ülke arasında askeri işbirliğinin yanı sıra, enerji alanında nükleer enerji kullanarak elektrik üretimi, uranyum sondajı, ticaret alanında da karşılıklı ticaret hacminin artırılması ve Ürdün ihraç ürünlerinin Suudi Arabistan pazarına girişinin kolaylaştırılması konularında anlaşma sağlandığı" ifade edildi.

Taraflar açıklamada, iki ülke arasında bölgesel meselelerde siyasi istişare ortamının güçlendirilmesi, sorunların siyasi yollarla çözülmesi, bölge ülkelerinin toprak bütünlüğünün muhafazası ve içişlerine müdahale edilmemesinin önemine vurgu yaptı.

Açıklamada ayrıca, "İran'ın bölge ülkelerinin istikrarını sarsan ve fitne ateşini yakan politikaları" kınandı.