Tacizden beraate bakanlık engeli

Tacizden beraate bakanlık engeli
Güncelleme:

Kayseri’de muayene ettiği erkek çocuğu taciz eden doktor, beraat etti. Aile Bakanlığı’nın davayı taşıdığı üst mahkeme, doktora 10 ay hapis cezası verdi

Kayseri’de 2017’de 16 yaşında olan B.K. adlı erkek çocuk, özel bir hastanede ameliyat oldu. Hastanedeki tedavisinin ardından B.K.’nın psikolojisi bozuldu. B.K.’nın yaşadıkları psikiyatra gitmesiyle ortaya çıktı. B.K. hastanede doktor İ.G.’nin cinsel tacizine uğradığını önce psikiyatra sonra ailesine anlattı. 

B.K., genel cerrah İ.G.’nin kendisine yolladığı mesajları da ailesine gösterdi. Ailenin suç duyurusu üzerine doktora cinsel istismar ve tacizden dava açıldı. 

Milliyet gazetesinden Paşa Alyurt'un haberine göre B.K. ifadesinde, doktorun muayene sırasında kendisine fiziksel saldırıda bulunduğunu ve “Erkek güzelisin, beni bile etkiledin” dediğini anlattı. Davaya bakan Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi, İ.G. hakkında beraat kararı verdi. Bunun üzerine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı davaya müdahil oldu. Bakanlık karara itiraz ederek, dosyayı bir üst mahkeme olan Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşıdı. Üst mahkeme, ameliyatın ardından mağdurun sanığa teşekkür ifadelerine karşılık, sanığın yolladığı mesajlarla cinsel taciz suçunu işlediğini kaydetti. Bu nedenle üst mahkeme, doktor İ.G.’yi cinsel tacizden 10 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkemenin gerekçeli kararında, doktor İ.G. tarafından B.K.’ya cinsel çağrışımlar içerecek mesajlar gönderildiği ve cinsel taciz suçunun işlendiği bildirildi. Buna rağmen doktor, aynı hastanede görevine devam ediyor. Kayseri Tabipler Odası doktor İ.G. hakkında idari soruşturma başlatırken, B.K.’nın ailesi ise İ.G.’ye 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı. 

‘Kâbusum olmuştu’

B.K.’nın avukatı Emrah Şahin’e gönderdiği mektup, çocuğun yaşadığı travmayı gözler önüne serdi. B.K. mektubunda psikolojik destek aldığı dönemi kastederek şu ifadelere yer verdi: “O doktoru her gün rüyalarımda görüyordum. İlk duruşmanın yapılacağı gün sabaha kadar uyuyamadım. Nefesim daralıyor ve titriyordum.” 

Milliyet