Taksi plakaları eridi

Taksi plakaları eridi
Güncelleme:

Bir zamanlar 2 milyon TL bandına dayanarak yatırımcısının yüzünü güldüren taksi plakası fiyatları şu aralar görülmemiş bir düşüş yaşıyor.

Yatırımcısına bu zamana kadar hiç kaybettirmeyen, evini arsasını satarak girişimde bulunanların yanı sıra futbolculardan şarkıcılara kadar çok farklı iş kollarından yüzlerce kişinin yatırımının dahi olduğu öne sürülen taksi plakası fiyatlarında büyük düşüş yaşanıyor.

Bir zamanlar 2 milyon TL bandına dayanan fiyatlar şimdilerde yüzde 30'a yakın düşüşle 1 milyon 300 binli seviyelere kadar gerilemiş durumda.

Yeni Şafak gazetesinden Kenan Biter'in haberine göre yaşanan büyük düşüşün perde arkasında ise yatırımcının farklı alternatiflere kayması olduğunu iddia eden de var kazanç vergisi uygulaması ve korsana bağlayan da.

Türkiye’nin her ilinde taksi açılış ücretleri ve kilometre başına alınan ücretler farklı. İstanbul'da taksimetre açılış ücreti 4 liraya, kilometre başına ücret 2.5 liraya ve kısa mesafe ücreti de 10 lira olarak biliniyor. UKOME'nin yeni düzenlemesi ile taksimetre ücretleri, her yıl eylül ayında düzenli olarak "enflasyon, asgari ücrete yakıta gelen zam" oranlarının ortalaması alınarak artırılıyor.

Son verilere göre Türkiye'de 60 binden fazla taksi bulunuyor ve bunun 18 bini İstanbul’da. Bu taksilerin yüzde 60’ı mobil taksi, yüzde 40’ı ise bir durağa bağlı olarak çalışıyor. İstanbul'da bin kişiye düşen taksi sayısı ikinin altına düşmüş durumda.

2 MİLYON TL'YE DAYANMIŞTI

2000'li yılların başında fiyatı 200 bin TL olan taksi plakaları farklı yatırım araçlarından daha fazla kazandırmasından kaynaklı fiyatı bir ara 2 milyon TL bandına dayanmıştı.

 

 

Yeni Şafak