Taksim Dayanışması’ndan tepki

Taksim Dayanışması’ndan tepki

Danıştay 6. Dairesi'nin kararına Taksim Dayanışması sert tepki gösterdi.

Danıştay 6. Dairesi’nin Gezi Parkı’na Topçu Kışlası yapılması ile ilgili verdiği ‘iptali onama’ kararını kaldırması ardından Taksim Dayanışması bir açıklama yaptı. Dayanışma, Topçu Kışlası’nın yeniden hortlatılmasına sert tepki göstererek “aklınızdan bile geçirmeyen” dedi.

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında Taksim Dayanışması adına konuşan Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı, “Alanında uzman kişiler tarafından düzenlenmiş bir bilirkişi raporu, alanında uzman olmayan kişiler tarafından işlevsizleştirilmeye çalışılmıştır. Taksim Meydanı ve Gezi Parkı artık sadece İstanbul’un değil, Türkiye’nin ve hatta bütün dünyanın koruması altındadır. Niyetinizin farkındayız, aklınızdan dahi geçirmeyin” dedi.

Yapıcı, “Taksim Dayanışması’nın çağrısı artık herkesin çağrısıdır. Biz her türlü baskıya rağmen hem hukuki olarak hem de kamusal, toplumsal ve insani olarak sorumluluğumuzu yerine getirmekte bir dakika dahi tereddüt etmeyiz. Zaten artık herkes Taksim Dayanışması’dır” diye konuştu. Mimarlar Odası Avukatı Can Atalay ise “Danıştay’ın daha önce aldığı bu kararın hukuki olarak aleyhimizde sonuçlanma ihtimali yoktur. Bunun aleyhimizde sonuçlandığı Türkiye başka bir ülke olur” dedi.