Talas Yamaçlı’da “Kutlu Doğum” Programı

Talas Yamaçlı’da “Kutlu Doğum” Programı

Talas Belediyesi ve İlçe Müftülüğü işbirliğiyle Yamaçlı Mahallesi'nde Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Talas Belediyesi ve İlçe Müftülüğü işbirliğiyle Yamaçlı Mahallesi'nde Kutlu Doğum programı düzenlendi. Çevredeki mahalle halkının da bir araya geldiği Kutlu Doğum programı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Kutlu Doğum Programına, Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, Talas Belediye Başkan Vekili Esat Doğan, İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, Mahalle Muhtarı Beşir Özcan ve vatandaşlar katıldı.

Mahalle meydanında gerçekleşen Kutlu Doğum programı Grup Devran'ın ilahileri eşliğinde sema gösterileriyle başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından programda konuşan Kaymakam Zekeriya Güney, Kutlu Doğum'un anlam ve önemini belirten açıklamalarda bulunarak Peygamber Efendimiz'in güzel ahlakını gelecek kuşaklara anlatma gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

Birlik ve beraberlik sözleriyle konuşmasına başlayan Belediye Başkan Vekili Esat Doğan, Peygamber Efendimiz'in hayatını öğrenerek onu daha iyi anlamamız gerektiğini söyledi. Peygamber Efendimizi çok sevdiğimiz için çocuklarımıza dahi onun isimlerinden birini verdiğimizi belirterek, " Bundan sonra gelecek nesillerimiz olan çocuklarımıza Peygamber Efendimiz'in hayatını okutmalı ve onun güzel ahlakıyla donatmalıyız. Onu anlamak demek, onu yaşamak demektir. Dürüstlük doğruluk çalışkanlık nedir, bunların hepsini Peygamber Efendimiz'in hayatında görüyor ve uygulamaya çalışıyoruz. İnşallah Rabbim bizi Efendimizin hayatı ve örnek davranışlarıyla yaşayan, gelecek nesillere aktaran, onu rehberlik edinen kişilerden eylesin".

İlçe Müftüsü Esat Yapıcı ise "Peygamber Efendimiz'in hem bu dünyadaki hayatımıza hem de ebedi hayatımıza bir cemre olarak düştüğünün farkında olalım. Yani onun hayatına, sünnetine, ahlakına ne kadar uyarsak biz o kadar neşeli mutlu olacağız" dedi.