Tampon bölgede kalan DEAŞ'lı için karar verildi

Tampon bölgede kalan DEAŞ'lı için karar verildi
Güncelleme:

İçişleri Bakanlığı, 4 gündür Türkiye-Yunanistan sınırındaki tampon bölgede bekleyen DEAŞ'lı teröristin ABD'ye gönderileceğini açıkladı. Bakanlık 8 teröristin daha sınır dışı edileceğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı, Türkiye'nin sınır dışı ettiği, ancak Yunanistan'ın kabul etmediği DEAŞ'lı teröristin ara bölgede kalmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada "Yabancı terörist savaşçı olan ve hakkında sınırdışı kararı alınan, 11 Kasım 2019 tarihinde isteği üzerine 3'üncü ülke olarak Yunanistan'a sınır dışı edilen; ancak Yunanistan'ın kabul etmemesi üzerine ara bölgede kalan ABD uyruklu yabancı terörist savaşçı ile ilgili olarak; ABD tarafından ülkeye kabul edileceği ve seyahat belgesi düzenleneceğinin taahhüt edilmesi üzerine ABD’ye gönderilmek üzere gerekli işlemler başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

8 TERÖRİST DAHA SINIR DIŞI EDİLECEK

İçişleri Bakanlığı, Birleşik Krallık uyruklu 1, Almanya uyruklu 7 yabancı terörist savaşçının ülkelerine sınır dışı edilmesi işlemlerinin gerçekleştirildiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Yabancı terörist savaşçıların ülkelerine iadelerine devam edilmektedir.

Bu kapsamda bugün, Birleşik Krallık uyruklu 1 yabancı terörist savaşçının Londra'ya, Almanya uyruklu 7 yabancı terörist savaşçının ise Berlin'e sınır dışı edilmesi işlemleri gerçekleştirilmektedir" denildi.

DHA

Etiketler terörist Sınır deaş