Tanklar, alkışlar İstiklal Marşı ve kahramanlık türküleriyle uğurlandı

Güncelleme:

TSK'nın İdlip ve olası Afrin operasyonu kapsamında sınır hattına askerî araç sevkiyatı sıraısnda hoparlörlerden İstiklal Marşı ve kahramanlık türküleri çalındı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) İdlip ve olası Afrin operasyonu kapsamında sınır hattına askerî araç sevkiyatı sürüyor.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı köyünden gece geç saatlerde geçiş yapan tanklar ve askeri araçlar, köylüler tarafından alkış, sevgi gösterileri ve coşkuyla karşılanıp uğurlandı. Sınırın sıfır noktasında bulunan Kuşaklı köyünde, köylülerin alkışladığı tanklar, hızla geçiş yaparken görevli askerler de vatandaşları el sallayarak selamladı.

İSTİKLAL MARŞI VE KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ

İntikalin yapılacağı İdlib'in sınır komşusu Hatay'ın Reyhanlı  ilçesinde askeri hareketlilik arttı. Türkiye'nin çeşitli illerinden Reyhanlı'ya  gönderilen askeri araç, komando birlikleri, zırhlı personel taşıyıcıları, iş  makineleri ve askeri amsbulanslar sınır karakollarına sevk edildi.Birlikler sınır hattındaki karakollara konuşlandırılırken, üst düzey  askeri yetkililer de sınır karakollarını ziyaret etti.Bu arada, Reyhanlı-İdlib arasındaki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki hoparlörlerden de İstiklal Marşı'nın yanı sıra Çanakkale türküleri ve çeşitli  kahramanlık şiirleri seslendirildi.