Tarihi canlı yayında 753 milyon TL'lik iddia

Güncelleme:

Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki tarihi canlı yayınında Sayıştay'ın İBB'ye yönelik raporu da gündeme geldi. Yıldırım, Sayıştay raporunda bahsedilen rakamların olmadığını belirtirken, İmamoğlu ise elindeki belgeyi göstererek "Sayıştay denetiminden çıkan raporu arzu ederlerse sayın Yıldırım'a takdim ederim" dedi.

Tarihi yayını yöneten gazeteci İsmail Küçükkaya, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'a "Son 5 yılda 753 milyon bir zarardan bahsediliyor. Son zamanlarda çok tartışma konusu vakıflara ayrılan son 1 yılda 308 milyon lira. Belediye başkanı olunca siz nasıl yapacaksınız?" sorusunu yöneltti.

Sayıştay raporundaki rakamların gerçek olmadığını belirten Yıldırım ise şu yanıtı verdi;

"Sayıştay raporunu gördünüz mü İsmail Bey. Sayıştay raporunda öyle bir rakam yok. 108 milyon mu ne. Bu yalan. Yalan olduğu İstanbul Büyükşehir Beledise tarafından açıklandı.

Yalanlama geldi, onu bilmenizi isterim. Maalesef yeterince bu konu duyurulamadı. Onların yerine biz duyurmak zorunda kaldık. Böyle bir şey yok, kısacası yalan. Hadi doğru değil diyelim, Ekrem Bey alınmasın. Nitekim o televizyon programında bir düzeltmeyi yapınca 'doğru değilmiş' dedi ve geçiş yaptı. Değerli arkadaşımız bu konularda daha ilkeli davranmasını beklerim. Bu güne kadar ortaya atıp, kafa bulandırmaya çalışıp, bütün meselelerin doğru olmadığı ortaya çıktı. Bunları tek tek sayarım. Ama ben zul duyarım. Ama biz İstanbul'u konuşamadık. Vakıflarla ilgili de açıklamalar yapıldı. Zaten belediyeler vakıflara nakit kaynak aktaramaz.

Bu vakıflar eğitime destek veriyor, sosyal sorumluluk projeleri yapıyor. Yaptıkları iş tamamen kamu yararı. FETÖ'nün beyin yıkamak için gençleri devşirip, 15 Temmuz'u başımıza sardıysa bu vakıflar da o tehlikeyi bir daha yaşamamak için bu işleri yapıyor."

İMAMOĞLU: 7 PERSONELE BİR BİNEK ARAÇ DÜŞÜYOR

Yıldırım'ın ardından söz alan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, elindeki belgeyi göstererek "Sayıştay denetiminden çıkan raporu arzu ederlerse sayın Yıldırım'a takdim ederim" dedi ve "7 personele bir binek araç düşüyor" iddiasında bulundu.

İmamoğlu şu ifadeleri kullandı;

En büyük sorun yoksulluk, kötü yönetim ve israf. Kul hakkı meselesini çok önemsiyoruz. Ben artık kelimelere takılmıyorum, nasıl söylerse söylesinler. Sayıştay denetiminden çıkan raporu arzu ederlerse sayın Yıldırım'a takdim ederim. Sayıştay raporunda İETT ve İSKİ'de yapılan usulsüzlüklerin 753 milyonu aştığı. Belediye taşınmazları işgal olarak kullandırılıyor, işgaliyenin sadece yüzde 20'si tahsil ediliyor. Yanıltılmış, aldatılmış olabilir. Bence kendisine bilgi verenleri gözden geçirsinler. İhtiyaç fazlası araba kullanımı. Şu an vekalet eden vali beyl var. Buradan sesleniyorum, lütfen mukayyet olun. Bilboardlara bunu kim asıyor? 23 Haziran'dan sonra kim gelirse ona göre hareket edilir. Şu anda bu afişleri oraya kim asıyor. Efendim ambulans, iş makinası, cenaze, iş makinalarıymış. İBB'ye ait, iştiraklar hariç, KİPTAŞ ve bir sürü iştirak var, 28 tane. 1810 araç. 7 personele bir binek araç düşüyor. Sayıştay raporlarına giren rakam değil. Bunun gibi israfı engelleyeceğiz. Tasarruf yapacağız, ekonomik seferberlik başlatacağız.


 
 

Seçiniz...