Tarlaydı Göl Oldu

Tarlaydı Göl Oldu

Saruhanlı ilçesine bağlı Paşaköy beldesindeki bir araziden, dolgu amaçlı kullanılmak üzere toprak alınması sonucu oluşan çukurda su birikince, suni bir göl meydana geldi.

- Saruhanlı ilçesine bağlı Paşaköy beldesindeki bir araziden, dolgu amaçlı kullanılmak üzere toprak alınması sonucu oluşan çukurda su birikince, suni bir göl meydana geldi.

Paşaköy Belediye Başkanı Dilşat Ulaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, eskiden tarla olarak kullanılan 40 dekarlık arazinin şimdi çevresinde piknik yapılan, içinde balık ve kuşların bulunduğu göl haline geldiğini kaydetti. Saruhanlı’dan geçen İzmir-İstanbul karayolunun yenilenmesi çalışmalarında bu araziden dolgu amaçlı kullanılmak üzere toprak alındığını, bu nedenle burada derinliği 7-8 metreyi bulan çukur oluştuğunu belirten Ulaş, şöyle dedi: “Gölün olduğu bölge eskiden özel şahsa ait tarlaydı. İzmir-İstanbul yolunda tadilat çalışması yapılırken, dolgu malzemesine ihtiyaç duyuldu. Buradaki toprağın buna uygun olduğu tespit edildi. Bu arazi istimlak edilerek kamulaştırıldı. Ondan sonra da buradan kamyonlarla toprak çekildi. Bu nedenle bu alanda derinliği 7-8 metreyi bulan çukur oluştu. Bizde belediye olarak, bu çukurun yanından geçen Deliçay’dan buraya su verdik. Böylelikle suni bir göl meydana geldi. Şu an içerisinde balık ve çeşitli kuş türleri var. İnsanlar gelip çevresinde piknik yapmaya da başladı.”

Başkan Ulaş, bölgenin daha cazip hale gelmesi için gölün çevresinde fiziki düzenlemeler yapmayı planladıklarını söyledi.