TBMM'de kırmızı alarm! Milletvekilleri de karantinada

TBMM'de kırmızı alarm! Milletvekilleri de karantinada
Güncelleme:

Koronavirüs belirtileri gösterdiği için geçen hafta test yapılan TBMM doktorunun test sonucunun pozitif çıkmasının ardından, doktor tarafından muayene edilen milletvekilleri, danışmanlar, Meclis personeli ve gazetecilerin, evlerinde karantina altına girmesi istendi.

Birgün gazetesinden Hüseyin Şimşek'in haberine göre Meclis Hastanesi'nde görevli kulak, burun, boğaz doktoru, Ankara Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Edinilen bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı, uzman doktorun muayene ettiği kişileri arayarak uyardı, kendilerini izole etmelerini istedi. Doktorun son sağlık durumu hakkında herhangi bir açıklama yapılmazken Meclis Başkanlığı da kamera kayıtlarını inceleme altına aldı. Doktorun muayene dışında temas ettiği kişilerin de bu yolla belirlenerek uyarıldığı öğrenildi. Bakanlık tarafından uyarılan kişilerin büyük bir bölümünü Meclis personeli oluşturdu. TBMM Destek Hizmetleri Başkanlığı'na bağlı olarak çalışan ve virüs şüphesi taşıyan personel arasında kuaför, çay ocağı çalışanı, işçi, kimyager, aşçı, hizmetli, garson, memur ve birim şefleri bulunuyor. Bu isimlerin tüm vekiller ve ziyaretçilerle bir arada bulunduğu ve bu nedenle ‘riskin sanılandan büyük olduğu’ bildirildi. Termal kamera ve seyyar hastane kurulan TBMM'de hastalık şüphesi taşıyan milletvekilleri arasında HDP'li, AK Partili, CHP'li isimlerin bulunduğu bildirildi. Parti genel başkanlarına da hizmet veren bazı şoförlerin de karantinada olduğu bildirildi.

Meclis Hastanesi'nde tedavi olduktan sonra Urfa'daki evinde kendisini karantinaya alan HDP Milletvekili Ayşe Sürücü, yaşadıklarını BirGün'e anlattı. HDP'li Sürücü, "Doktora giderek ilaçlarımı yazdırdım. Eldiven ve maskesi vardı, sosyal mesafeyi koruyordu. Ben onun yanına gideli 18 gün oldu. Tehlikeli dönemi atlattım. Herhangi bir belirti bende de ailemde de olmadı. Doktorun hastalığı daha sonra kaptığını düşünüyorum" dedi. Kulak, burun, boğaz polikliniğinde muayene olduktan sonra günlük hayatına dönüş yaptığını ifade eden bir vekil danışmanı da doktor muayenesinden 12 gün sonra Sağlık Bakanlığı ve TBMM Başkanlığı'ndan telefonla arandığını bildirdi: "12 gün boyunca günlük rutin hayatımı sürdürdüm. Meclis'e gelmeye, insanlarla temas etmeye devam ettim. Daha önce uyarılmalıydık."

Birgün