TCDD güvenlik görevlisi müdür oldu

TCDD güvenlik görevlisi müdür oldu
Güncelleme:

TCDD’deki bir güvenlik görevlisine ‘bir seferlik motivasyonun artırılması adına’ A düzeyinde sicil ve başarı puanı verildi. Bir süre sonra güvenlik görevlisi TCDD 2. Bölge Destek Hizmetleri Müdürü olarak görevlendirildi.

Sayıştay Denetim Raporu, TCDD'deki skandal atamaları ortaya çıkardı. Rapora göre, TCDD'de 2015 yılında bir sicil amiri, güvenlik görevlisi olarak çalışan bir personelin sicil ve başarı puanını, çalışmalarından memnun olmamasına rağmen ‘bir seferlik motivasyonun artırılması adına’ A düzeyinde verdi.

Birgün gazetesinden Hüseyin Şimşek'in haberine göre 7 sene boyunca güvenlik görevlisi olan personel daha sonra TCDD hukuk müşavirliğine sözleşmeli memur olarak açıktan atandı.

2018’de de TCDD misafirhane müdür yardımcısı oldu. Aynı personel son olarak TCDD 2. Bölge destek hizmetleri müdür kadrosuna atandı.

Kurum içi görevde yükselme sınavına tabi olan kadrolara sınavsız olarak atama yapıldı. Mühendis, şef, memur, tekniker, teknisyen gibi kadrolarda yer alan kişiler, görevde yükselme sınavı ile atama yapılacak kadrolar arasında yer almayan yöneticilik kadrolarına atandı. Daha sonra aynı kişiler bu kez sınav ile atanabilecek müdürlüklere sınavsız olarak atandı. Misafirhane müdürleri sınavsız bir şekilde demiryolları bakım müdürlüğü, koruma ve güvenlik müdürlüğü, şube müdürlüğü, daire başkan yardımcılığı gibi görevlere getirildi.

Liman İşletme Müdürü olmak için gerekli öğrenim şartını taşımayan personel, bu göreve getirildi. Dört yıllık yükseköğrenim görmüş olmak ve başmühendis unvanında en az iki yıl görev yapmış olmak şartlarının sağlanması gereken bir personel, üniversiteyi bitirdikten sonra başmühendis olarak çalışmadan işletme müdürü oldu.

 

Birgün