TCDD’nin o paylaşımına tepki

TCDD’nin o paylaşımına tepki
Güncelleme:

TCDD’nin paylaşımına 7’si çocuk olmak üzere 25 kişinin hayatını kaybettiği Çorlu’daki tren faciasında oğlunu ve eşini kaybeden acılı anne tepki gösterdi.

8 Temmuz 2018 tarihinde Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine bağlı Sarılar köyünde meydana gelen tren faciasında 7’si çocuk olmak üzere 25 kişi hayatını kaybetmiş, 340 kişide yaralanmıştı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) sosyal medya hesabından ülkemizde son yıllarda tren facialarının yaşandığı bir dönemde altyapının iyileştirildiğini iddia ederek, “Geride bıraktığımız 163 yılda, kara trenden yüksek hızlı trenlere, iyileştirdiğimiz altyapı çalışmalarıyla, ülkemizin kalkınma adına attığı adımlarda lokomotif rolü üstlenmenin mutluluğunu yaşıyoruz” paylaşımında bulundu.

TCDD’nin paylaşımına Çorlu’daki tren faciasında oğlu Oğuz Arda Sel’i ve eski eşi Hakan Sel’i kaybeden Mısra Öz Sel sosyal medya hesabından TCDD’ye bir kez daha tepki gösterdi.

“REKLAMI BIRAKIN ÖNCE GÜVENLİ YOLLARI SAĞLAYIN”

Mısra Öz Sel kişisel Twitter hesabından, TCDD’ye şöyle seslendi:

“İyileştirdiğimiz alt yapı çalışmaları” derken bile bile yalan söylemeye utanmıyor musunuz? Reklamı bırakın önce güvenli yollar sağlayın. Sağlayın ki başka insanlar ölmesin! @aihsanuygun”

Mısra Öz Sel diğer bir paylaşımında, tren faciasında hayatını çocukların fotoğraflarını ekleyerek şunları kaydetti:

“İyileştirdiğiniz alt yapılarınızda, Çorlu, Sarılar’da bu günahsız 7 yavru ile 18 insanımızın kanı var. Trenleriniz her gün üstlerinden geçiyor! Kurumunuzda ne bir iç soruşturma var! Ne görevden alma! Ne de güvenli hatlar var! Utanmıyor musunuz bu reklamları yapmaya?@TCDDemiryollari”