Tdv Kagem, "Kutlu Doğum" Sergi̇si̇ Açtı

Tdv Kagem, "Kutlu Doğum" Sergi̇si̇ Açtı

Kızılay'daki Metro Sanat Galerisi'ndeki "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" temalı sergi, 20 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek

ANKARA (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM), Ankara Büyükşehir Belediyesi Metro Sanat Galerisi'nde "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" temalı Kutlu Doğum sergisi açtı.

KAGEM, Kutlu Doğum Haftası'nın ana teması "tevhid" ve "vahdet" konularında derlenen ayet ve hadisler ile tematik resimlerin yanı sıra klasik İslam sanatları eserlerinden oluşan sergiyi, Kızılay’da sanatseverlerle buluşturdu.

KAGEM Müdürü Hicret Toprak, serginin açılışında yaptığı konuşmada, “Maalesef Kızılay son dönemlerde adeta korkunun adresi oldu. Oysa biz Kızılay’ın, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ve dostluğun adresi olmasını istiyoruz. Sergimizde aynı zamanda bu mesajı vermek istedik.” dedi.

- AA'nın özel arşivinden fotoğraflarla "birlik ve beraberlik" vurgusu

Sergide TDV KAGEM geleneksel İslam sanatları ustalarından Hattat Bekir Er, tezhip ve minyatür sanatçıları Semra Ata ve Gülay Erkün, ebru sanatçısı Nuray Metin’in seçkin eserleri yer aldı. Anadolu Ajansı’nın (AA) özel arşivinden hafızalarda yer eden güncel pek çok fotoğrafla da birlik ve beraberlik konusuna dikkat çekildi.

Sergide ayrıca, Çankaya Müftülüğünce ortaokul düzeyinde gerçekleştirilen “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” konulu resim yarışmasında derece alan öğrencilerin resimleri yer aldı.

İlk günden yoğun ilgi gören sergide gün boyu, Kutlu Doğum Haftası'nın anlam ve önemini simgeleyen gül ve kitap dağıtıldı.

Sergi, 20 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek.