Telefonunuz yaz mağduru olmasın !

Telefonunuz yaz mağduru olmasın !

Yanımızdan bir an bile ayırmadığımız cep telefonları, deniz tatillerinde en çok hasar gören teknolojik cihazlar arasına giriyor.

Sosyal medya kullanımının artmasıyla birlikte, tatilin en güzel anlarının fotoğraflanması ve kayıt altına alınması isteğine, internette paylaşılma da eklenince, deniz tatilinin en mağdur teknolojik cihazlarının başında cep telefonları geldi. Binlerce lira verilerek satın alınan cep telefonlarının sıvıyla tema etmesi, garanti kapsamına da girmeyince birçok kullanıcının tatili hasarlarla gölgelendi.

Yaz aylarında görülen kullanıcı hatalarının başında sıvı temasının geldiğini ifade eden Cepkask Genel Müdürü Tayfun Gülgeç“Cep telefonlarının sıvı teması genel olarak; fotoğraf çekme merakı, cepte unutularak suya girme talihsizlikleri ve arkadaş şakaları yüzünden kaynaklanıyor. Sıvı teması kullanıcı kaynaklı hasarlar arasında olduğu için garanti kapsamına da girmiyor. Fakat bu gibi durumlarla karşılaşanlar için bizim çözüm önerimiz güvence hizmet paketleri. Bu paket sayesinde deniz tatillerinde gönül rahatlığı ile selfie çekilebilir, yaşanılan anlar kayıt altına alınabilir” dedi.

Sıvı Temasına Maruz Kalan Cep Telefonlarına İlk Yardım Önerileri

Cep telefonların sıvı ile temasından sonra ilk olarak yapılması gerekenleri Cepkask Genel Müdürü Tayfun Gülgeç şu sözlerle dile getirdi: “Sıvı ile temas eden telefonlar ilk olarak hemen kapatılmalı ve telefonun bütün parçaları birbirinden ayrılarak (SİM Kart, SD Kart, Batarya) hava teması ile kurumasını sağlamak gerekiyor. Telefonun içine sıvının girebileceği kulaklık girişi ve şarj girişi gibi yerlerden suyun tahliye edilmesini sağladıktan sonra da bir tabak pirincin içerisinde 48 saat kadar bekleterek açabilirsiniz. Fakat bu süre sonunda telefonunuzda hala nemlenme mevcut ise tamamıyla kuruyana kadar bekletmenizi tavsiye ediyorum.”

Leyditurk.com