Tembellik kadınlarını gençleştiriyor mu?

Tembellik kadınlarını gençleştiriyor mu?

Kozmetik sektörü, anti-ageing programları derken aslında işin sırrı başka yerde saklıymış.

Genç kalmanın sırları
Genç kalmanın yeni yöntemi artık çok kolay. Kendimizi yormadan yaşantımıza devam etmek bir nebze genç kalmamıza katkı sağlamaktadır.

Herkesin de bildiği gibi metabolizmanın hızlı çalışması daha kolay kilo kaybını sağlayarak kişiye daha dinç bir görünüm vermektedir. Fakat bilim adamlarının araştırmalarına göre bu tanım için yanlış bilgi olmaktadır. Burada bilim adamlarının da görüşlerine göre, uzun bir hayat sürmenin sırrı yavaş çalışan metabolizmayla doğru orantılıdır.

Vücuttaki organların ve hücrelerin yavaş çalıştığında vücut ısısında ve metabolizma hızında azalma olduğu, buna bağlı olarak da vücudun direncini kaybetmediği öne sürülmüştür. Bu sebepten dolayı dirençli bir vücutta hücreler canlı tutulmakta ve bununla birlikte yaşlanma belirtileri de gecikmektedir. Vücuttaki her hücre teker teker bölündüğünde hücre kromozomlarının uç kısımlarındaki telomerler kısalmaktadır. Zamanla hücreler bölündükçe bu kısalmalar çoğalacak ve artık hücre bölünmesi meydana gelmeyecektir. Bununla birlikte yaşlanma belirtilerinin de vücutta yavaş yavaş görülmeye başlanacaktır. Ciltteki hücreler uzun bir zaman dilimi ile kendini yenilemekte ve yaşlanma olasılığı da o kadar geç zamanda oluşmaktadır.