TEOG için şok iddia !

TEOG için şok iddia !

İddiaya göre din dersinden muaf öğrencilerin puanları din dersi varmış gibi hesaplandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2015 Yılı 8. sınıftan mezun olan öğrenciler için Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) uygulaması kapsamında oluşan Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) değerlerini bugün açıkladı.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı 2015 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Kontenjan Listeleri de E-okul’da yayımlandı.

TEOG YEP sonuçlarının ve öğrencilerin yüzdelik dilimlerinin açıklanmasının ardından hatalı uygulamayla mağdur edilen öğrenci velilerinin itirazları da başladı.

Puanlarının din dersi varmış gibi hesaplandığını iddia eden TEOG sınavında Din dersinden muaf öğrencilerin velileri, sonuçlara bakınca şok olduklarını belirtiyor ve sonuçlara tepki gösteriyor.

İddialar doğruysa, sonuçlarda 20 puan bile fark ettirdiği söylenen bu uygulama, açıklanan tüm yüzdelik dilimlerin de hatalı hesaplanması anlamına geliyor. Bu durumda tüm hesaplamanın en baştan yapılıp sınava giren tüm öğrencilerin yeniden yüzdelik dilimlerinin açıklanması gerekiyor.

Şimdi gözler Milli Eğitim Bakanlığında!  Bakanlığın bu konuda nasıl bir açıklama yapacağı ve nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor.