TEOG'da bir skandal iddiası daha !

TEOG'da bir skandal iddiası daha !
Güncelleme:

Bazı okullarda okuyan öğrencilerin puanlarının yanlış hesaplandığı ortaya çıktı.

Bazı okullarda 8. sınıf öğrencilerinin seçmeli ders notlarının e-okul sistemine girilmediği, bu nedenle puanlarının yanlış hesaplandığı ortaya çıktı. Bakanlık yetkilileri düzeltmelerin yüzdelik dilimleri etkilemeyeceğini öne sürüyor.

Hürriyet'ten Nuran Çakmakçı'nın haberine göre davalı soru nedeniyle 6 gün geç açıklanan TEOG’da 519 azınlık öğrenci muaf olduğu halde din dersinden sııfır puan almış gibi sisteme girilmiş, bu öğrencilerin Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP), yeniden hesaplanmıştı. Ardından bazı okullarda 8. sınıf öğrencilerinin seçmeli ders notlarının e-okul sistemine girilmediği ortaya çıktı. Öğrencilerin, önceki yıllarda başarı puanını etkilemeyen, ancak bu sene not sistemi getirilerek yazılı sınavlar da yapılmaya başlanan seçmeli derslere ait notları e-okula girilmedi. İtirazlar üzerine öğrencilerin YEP’leri yeniden hesaplandı.

 

TEŞEKKÜRLER TAKDİRE DÖNEBİLİR

MEB yetkilileri, tercih ekranı açılmadan önce güncellenerek sisteme yüklenen puanların bir hak kaybına neden olmayacağını savunurken, Basın Müşavirliği’nden önceki gün yapılan açıklamada, “TEOG ikinci dönem sınavlarında bir sorunun iptaline ilişkin 26 Haziran tarihli yargı kararı, din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden muaf olması gereken öğrencilerin talepleri, seçimlik ders notlarını sisteme girmekte sorun yaşayan öğretmenlerimizin istekleri ve notlara yönelik yasal süresi içinde yapılan itirazlar doğrultusunda YEP’ler güncellenerek e-okul sistemine yüklendi” denildi.
Puanı değişen bazı öğrencilerin yüzdelik dilimlerini karşılaştırdıklarını ve değişiklik olmadığını vurgulayan Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Eş Başkanı Cem Gülan ise,“YEP’ler güncellendiği ve puanların son hali yüklendiği için hak kaybı olmaz. Puanları yeniden hesaplanan öğrencilerimizin yüzdelik dilimlerini de karşılaştırdık, bir değişiklik yok. Tek değişiklik karnedeki, yıl sonu başarı puanında olabilir. 84,99 ile teşekkür alan öğrencinin belgesi takdir belgesine dönebilir ” diye konuştu.