Tercihlerde kararsızsanız bu testi mutlaka uygulayın!

Tercihlerde kararsızsanız bu testi mutlaka uygulayın!

Kişinin yaşamında önemli dönemlerden biri olan üniversite ve bölüm seçimleri sağlıklı yapılmadığında kişi için telafisi mümkün olmayan kayıpları beraberinde getirebiliyor.

LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemi sürecine girildi. Hayatlarının en önemli kararını verecek gençlerin 26 Temmuz-2 Ağustos 2016 tarihleri arasında istedikleri bölüm ve üniversiteyi tercih etmesi gerekiyor. Üsküdar Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi’nde devam eden Tercih ve Tanıtım Günleri’nde seçeceği meslek konusunda henüz kararsız olan adaylara eğitim uzmanları kariyer testi imkânı sunuluyor.

LYS sonuçları açıklandı. Şimdi bir zorlu bir süreç olan tercih maratonu başladı. Resmi tercihler ise 26 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Üsküdar Üniversitesi, bu dönemde adaylara yol göstermek amacıyla tercih ve tanıtım günlerine başladı. 11 Temmuz’da Altunizade başta olmak üzere diğer yerleşkelerinin kapılarını öğrenci ve ailelerine açan Üsküdar Üniversitesi, deneyimli akademik ve uzman kadrosu ile adaylara meslek seçimi ile ilgili bilgiler veriyor. Üsküdar Üniversitesi eğitim uzmanı-tercih danışmanı Uzm. Psk. Dan. Ece Tözeniş ve Uzm. Ahmet Alkayış öncülüğünde çok sayıda tercih danışmanı da adaylara yol gösteriyor. Tercih ve Tanıtım Günleri 2 Ağustos’a kadar sürecek.

Kararsız gençlere Kariyer Testi

Üsküdar Üniversitesi, seçeceği meslek konusunda kararsız kalan adaylara kariyer testi imkânı da sunuyor.

“Holland Meslek Tercihi Puanlama Cetveli” olarak da bilinen Kariyer Testi, 90 sorudan oluşuyor. Adayların sorulara verdiği “hoşlanırım” ya da “hoşlanmam” yanıtı adayların kişilik tipini ortaya çıkarıyor.

“Gerçekçi”, “Araştırıcı”, “Artistik”, “Sosyal”, “Girişimci” ve “Geleneksel” olarak belirlenen tiplerin belirgin özelliklerinin öne çıktığı Kariyer Testi’nde bu tiplere uygun etkinlikler ve tipik meslekler anlatılıyor.

Kariyer Testi, seçeceği meslekle ilgili karar vermekte zorlanan adaylara ilgi duydukları alan konusunda yardımcı olmayı amaçlıyor.

Meslek seçiminde halen kararsızlık yaşayan adaylar BURADAN Kariyer Testi’ne ulaşabilir.