Teröristlerin Saldırısına Uğrayan Jirki Aşireti Lideri Taburcu Edildi

Teröristlerin Saldırısına Uğrayan Jirki Aşireti Lideri Taburcu Edildi

Şırnak'ta teröristlerin saldırısı sonucu yaralanan Jirki aşireti lideri Tahir Adıyaman, tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi.

Şırnak'ta teröristlerin saldırısı sonucu yaralanan Jirki aşireti lideri Tahir Adıyaman, tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi. Helikopterle köyüne getirilen Adıyaman, ziyaretçi akınına uğradı.

Jirki aşireti lideri Tahir Adıyaman'ın aracına Beytüşşebap ilçesinden Ayvalık köyünde bulunan evine seyir halindeyken, yol kesen PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmişti. Saldırıya Tahir Adıyaman'ın adamlarının karşılık vermesiyle çatışma çıkmıştı. Çatışmada yaralanan Adıyaman, Ayvalık Jandarma Karakol Komutanlığı'na kaldırılarak, askeri helikopterle götürüldüğü Şırnak'ta tedavi altına alınmıştı.

Bugün öğle saatlerinde taburcu edilen Adıyaman, Şırnak'tan köyüne askeri helikopterle getirildi. Evine yerleşen Adıyaman, ziyaretçi akınına uğradı. Binlerce kişi, Adıyaman'ın evine gelerek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

KORUCULUĞU KABUL EDEN İLK AŞİRET

Terör örgütü PKK'nın silahlı eylemleri başlattığı 15 Ağustos eyleminden hemen sonra Mayıs 1985'te ilk koruculuk teklifi Jirki aşiretine yapıldı. Yapılan görüşmeler sonucunda Jirki aşireti, korucu olmayı kabul etti. 10 bin kişilik mensubu ve yüzlerce korucusuyla 30 yıl boyunca PKK'ya karşı devletin yanında yer alan Jirki aşireti, sürekli olarak teröristler tarafından tehditler alıyordu. Ertuşilerin bir kolu olan Jirkiler, Hakkari ile Şırnak'ın Uludere ilçesinde söz sahibi olan ve 40 bine yakın oya hükmeden bir aşiret. Jirki isminin Hakkari ve Beytüşşebap yöresinde yaşayan Jiro isimli şahıstan geldiği kabul edilirken, aşiret Şemdinan, Gewdan, Mamxuran, Şidan ve Şerefan kolları gibi Hertoşilerin Mendıkan boyuna bağlıdır.