Teröristlerin vurulma anı işte böyle görüntülendi !

Teröristlerin vurulma anı işte böyle görüntülendi !

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 1 terörist ölü olarak ele geçirildi.

Bölgeden edinilen bilgiye göre, Erzincan'da teröristlerle sıcak temas sonucu 9 kişilik guruptan 3 terörist ölü ele geçirildi. Çatışmadan 6 kişilik gurup Giresun bölgesine kaçtı. Bu olaydan sonra takipte olan 6 kişilik gurup, önceki gün sabaha karşı Şebinkarahisar Turpçu köyü köprüsünden geçiş yaparken termal kameralara yakalandı. Olaya anında müdahale eden emniyet güçleri, teröristleri Turpçu köyü Kalecik mahallesi deresinde abluka altına aldı. Çıkan çatışma sonucu 1 terörist ölü ele geçirilirken 5 terörist kaçmayı başardı. İki teröristin sırt çantalarını bırakarak kaçtığı, büyük bir ihtimalle yaralı oldukları tahmin edilmektedir. Bölgede güvenlik güçlerince arama ve tarama faaliyetleri devam etmektedir.
 
Şebinkarahisar'a gelerek incelemelerde bulunan  Giresun valisi  olayla ilgili açıklamalarda bulundu.
 
İlçe Merkezine gelerek İlçe Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, Belediye Başkanı Şahin Yılancı, Bölge Alya Komutanı Mustafa Doğdu, Baş Savcı Sedat Çelik, Ağır Ceza Reisi Fatih Serdar Köken, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yalçın ile birlikte Kaymakamlık makamında toplantı yaptı.

Olayla ilgili Basın Açıklaması yapan Sayın Karahan "Şebinkarahisar İlçesi kırsalına gelen bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile güvenlik güçlerimiz arasında gece saatlerinde çıkan çatışmada bir terörist ölü olarak ele geçirilmiş olup bölgede operasyonlar devam etmektedir" dedi.
 
Vali Hasan Karahan İlçe Kaymakamlığında Gazeteci Gülsen Akyol Mutlu'yla yaptığı röportajda şunları söyledi.
 
"Bildiğiniz gibi bölgemize Erzincan üzerinden intikal etmek isteyen bölücü eylemler gayretinde olan bir grup terörist tespit edildi. Bu terör grubunun hareketleri takip ediliyordu dün gece temas sağlandı. Olayın takipçisi olarak olay yerine geldik. İnşallah diğerlerinide etkisiz hale getirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Ekiplerimizi ve imkanlarımızı seferber ettik. İnşallah diğerlerinde bu şekilde etkisiz hale getirmek için çalışmalarımız devam ediyor.. Bu alanda çalışmalarımız devam ediyor.   Bölge Komutanımız Alay Komutanımız, Emniyet güçlerimiz olayla ilgili buraya geldik." diyerek açıklamada bulundu.

AA