Tesettürlü bayanlara kelepçeli gözaltı !

Tesettürlü bayanlara kelepçeli gözaltı !

Polis bu kez normalde azılı suçlulara yapılan gözaltında kelepçe uygulamasını cemaatin ablaları için uyguladı.

Eskişehir ve Manisa’da ‘paralel devlet yapılanması’ içinde oldukları öne sürülen kişi ve kurumlara dün operasyon düzenlendi. Manisa’daki operasyonda haklarında yakalama kararı olan 35 kişiden 27’si gözaltına alındı. Gözaltına alınanlara kelepçe takıldı.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklamasında “Örgütün ilimizde sözde ‘il imamı’ olarak nitelendirdikleri kişi başkanlığında esnaf, öğrenci, bayan yapılanmalarının olduğu, emniyet, adliye, askeriye, milli eğitim, belediye, üniversite gibi birçok kuruma sızdıkları, örgüt amaçları doğrultusunda yapılan çalışmalar, müşteki, mağdur, tanık ifadelerinden anlaşılmıştır” denildi. Emniyet yetkilileri; cemaatin aldığı himmet ve kurban yardımlarını diğer gelirlerle Amerika’daki hesaplara aktardığının anlaşıldığını belirtti. Manisa’da toplanan paranın 20 milyon lirayı bulduğu kaydedildi.

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, M.H. ve G.O. adlı iki avukatın da gözaltına alınması üzerine, “Kaçma ihtimali olmayan meslektaşlarımızın yasal koşulları olmaksızın, sabaha karşı evlerine baskınla ve kelepçelenerek gözaltına alınmaları kişilik haklarının ağır ihlali niteliğindedir” dedi.

a-580.jpg

Eskişehir’de ise aralarında il imamı ve yardımcılarının da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü 20 -25 kişinin gözaltında olduğunu belirtti.

Depoya okul baskını

Bolu’da da bir apartmanın garaj girişindeki depoda, çuvallar içinde Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen okul ve dershanelere ait evrak bulunduğu tespit edildi. 28 koli ve çuval ile 25 adet hardisk emniyete götürüldü.