Thk, Kurban Derisi Makbuzlarını Muhtarlara Teslim Etti

Thk, Kurban Derisi Makbuzlarını Muhtarlara Teslim Etti

Türk Hava Kurumu (THK) Nazilli Şubesi, Kurban derisi makbuzlarını 60 köy muhtarına teslim etti. Türk Hava Kurumu Nazilli Şube Başkanı Ergun Özyılmaz kurban derisi toplama yetkisinin sadece Türk Hava Kurumuna verildiğini hatırlatarak; “Deri Toplama Yetkisi

- Türk Hava Kurumu (THK) Nazilli Şubesi, Kurban derisi makbuzlarını 60 köy muhtarına teslim etti. Türk Hava Kurumu Nazilli Şube Başkanı Ergun Özyılmaz kurban derisi toplama yetkisinin sadece Türk Hava Kurumuna verildiğini hatırlatarak; “Deri Toplama Yetkisi Türk Hava Kurumunundur” dedi ve vatandaşların kurban derilerini Türk Hava Kurumu’na vermeleri çağrısında bulundu.

Kurulduğu günden bu güne gençlere ücretsiz havacılık eğitimi veren, paraşütçü, planörcü ve pilot yetiştiren Türk Hava Kurumu’nun, birkaç yıl içerisinde atak yaparak Havacılık ve Uzay Üniversitesini kurduğunu belirten Başkanı Ergun Özyılmaz; “THK yangın uçakları, eğitim uçakları, ambulans uçak ve helikopter filosunu genişleterek halkımızın ve ülkemizin hizmetine sunmuştur. Bu hizmetleri yaparken devletimizden bir kuruş destek almamaktadır. Bu hizmetlerin hepsini siz halkımızın yardımlarıyla gerçekleştirmektedir. Allah nasip ederse 2013 yılında THK, uçak fabrikasının temelini atacak. 2014 yılında göklerde yüzde 100 kendi imal ettiğimiz uçaklarımız uçacaktır. 2023’e kadar da yüzde 100 yerli olan uydumuzu fırlatacağız. Bu çalışmalarımızın maddi kaynağı sadece yardım sever halkımızın yardımlarıdır ve bu yardımların tek bir kuruşu heba edilmemektedir. Ayrıca toplanan yardımların yüzde 50’si sosyal yardımlaşma fonuna, yüzde 10’u Kızılay, çocuk esirgeme kurumu ve diyanet vakfına aktarılmaktadır. Bu nedenle Kurban Bayramında da, 27 Aralık 1999 tarih ve 23919 sayılı resmi gazetede yayınlanan 2860 sayılı kanun gereği kurban derisi toplama yetkisinin sadece Türk Hava Kurumuna aittir. Türk Hava Kurumu, elemanlarınca makbuz karşılığı derileriniz ayağınıza kadar gelinerek evlerinizden, kesim alanlarından alınacak. Elemanlarımızın uğrayamadığı veya yetişemediği zaman vatandaşlarımız 3131934 - 3139505 numaralı telefonlar aracılığıyla bizlere ulaşarak, Kurban Bayramı’nda hem dini vecibenizi yerine getirmiş olacaksınız hem de yoksullara, afetzedelere ve ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunacaksınız. Türk Hava Kurumu’na yapılan deri bağışları en iyi şekilde değerlendirilmektedir” dedi.

(ÜÖ-

Kaynak: DHA