''Thodex'in kurucusu, MHP'li vekilin oğluyla ortak çıktı'' iddialarına yanıt!

''Thodex'in kurucusu, MHP'li vekilin oğluyla ortak çıktı'' iddialarına yanıt!
Güncelleme:

Milyarlık vurgun yapan Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı ile ortak çıktığı iddialarına yanıt geldi.

Cumhuriyet Gazetesi, Fatih Özer ile MHP’li vekil Sancaklı’nın 24 yaşındaki oğlunun ortaklığının olduğunu ortaya çıkardı. Ticaret Sicili’nden alınan bilgilerde; Mert Sancaklı ve Fatih Özer’in, 28 Eylül 2020 tarihinde “Hoppara Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri” adlı bir şirket kurduğu görülüyor. İddiaya göre; Özer ve Sancaklı’nın kurucusu olduğu “Hoppara” adlı şirket, kripto paraların ticaretinin yapıldığı borsalara para göndermek için de kullanılan bir sanal cüzdan.

Sancaklı Thodex ile bir bağlantılarının olmadığını söyledi fakat ‘Hoppara Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri Anonim Şirketi’ne dair bir açıklama yapmadı. Sancaklı, sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

SANCAKLI’DAN AÇIKLAMA: NAMUSUM VE ŞEREFİM ÜZERİNE AND İÇERİM

Konuya ilişkin açıklama yapan Sancaklı şu ifadelere yer verdi:

“Son bir kaç gündür kamuoyunu meşgul eden dolandırıcılık iddialarıyla ilgili oğlumun ve benim adımın geçtiği olaylardan büyük bir üzüntü duyuyorum.

Saffet Sancaklı adını ve şahsını bilen herkes bilir ki bizim söz konusu iddialara dair boya tımızın hiçbir döneminde hardal tanesi kadar haksızlık, hukuksuzluk, şerefsizlikle yan yana gelmemiştir.

Şerefle taşıdığım milli takım şuurunu ve Ayyıldızlı Al Bayrağı yaşatmak ve ona leke kondurmamayı hayat anlayışı olarak benimsemişimdir. Bu anlayışın ifadesi olarak Türk milletinin en şuurlu siyasi merkezi olan MHP’de şerefimle milletvekilliği yapıyorum.

Hayatım boyunca şerefim ve haysiyetimle yaşadım. Milli şahsiyetime dönük en küçük lekeyi bile kabul etmem mümkün değildir. Gündemdeki bu konuda oğlumun ve şahsımın en küçük bir dahli olmadığına dair bütün değerlerim, namusum ve şerefim üzerine and içerim.

Bahsi geçen ve dolandırıcılık yaptığı iddia edilen şirketin adı THODEX’tir. Bu şirketle oğlum Mert Sancaklı’nın veyahut herhangi Sancaklı’nın fiili hiçbir bağı olmamıştır ve halen de bulunmamaktadır. Devletimizin yapacağı tahkikat sonucunda gerçek ortaya çıkacaktır.”

 

Cumhuriyet