Thy, Ivano Frankivsk'e İlk Seferini Yaptı

Thy, Ivano Frankivsk'e İlk Seferini Yaptı

THY Pazarlama ve Satış Başkanı Taşkent:- "Başlayan bu seferlerle beraber THY, Ukrayna'nın en büyük yabancı hava yolu şirketi olma vasfını daha da güçlendirmiş oldu."

IVANO FRANKIVSK (AA) - Türk Hava Yolları’nın (THY) Ukrayna’da yedinci uçuş noktası olan Ivano Frankivsk'e direkt seferler bugün başladı.

THY'nin Atatürk Havalimanı'ndan hareket eden tarifeli uçağı, Ivano Frankivsk​'e ilk inişinde havalimanında itfaiyenin su takıyla karşılandı.

Karşılamada, Türkiye’nin Odessa Başkonsolosu Cemil Ufuk Toğrul ile Ukrayna​lı bazı yöneticiler de yer aldı.

Sefer nedeniyle THY Pazarlama ve Satış Başkanı Ziya Taşkent ve davetlilere şehrin geleneksel ekmeği ikram edildi.

Taşkent, bir otelde yapılan hattın tanıtım toplantısında Ivano Frankivsk ile Ukrayna'da yedinci şehire uçmaya başladıklarını söyledi.

THY'nin sadece 45 gün önce buraya sefer başlatma kararı aldığını dile getiren Taşkent, "Başlayan bu seferlerle beraber THY, Ukrayna'nın en büyük yabancı hava yolu şirketi olma vasfını daha da güçlendirmiş oldu." diye konuştu.

Taşkent, bu ülkeye haftalık 55 sefer düzenlediklerini ifade ederek, 2015'te iki ülke arasında 500 binden fazla yolcu taşıdıklarını bildirdi.

THY Doğu Avrupa ve Balkanlar Satış Başkan Yardımcısı Mert Dorman da bölgede büyümeyi devam ettireceklerini belirterek, Türk ve Ukraynalı yolcular açısından hattın önemine değindi.​

Konuşmaların ardından açılış nedeniyle pasta kesildi.

Ukrayna’da Kiev, Odessa, Lviv, Dnipropetrovsk, Herson ve Zaporijya’nın ardından uçulacak 7'nci nokta olan Ivano Frankivsk’e seferler, haftanın her günü karşılıklı icra edilecek.