THY'nin iç hat seferleri iptal edildi

THY'nin iç hat seferleri iptal edildi

THY'nin tüm iç hat seferleri saat 17:00'ye kadar iptal edildi.

İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları hava trafiğini olumsuz etkiledi. Türk Hava Yolları (THY), Atatürk Havalimanı'ndan 628,  Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan 5 olmak üzere iç ve dış hatlarda toplam 633 seferini iptal etti.   Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ekiplerinin gece ve sabah saatlerinde yaptığı apron ve pist temizleme çalışmalarının ardından seferler gecikmeli olarak gerçekleştirilmeye başlandı.

EKŞİ, YOLCULARDAN ÖZÜR DİLEDİ

İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle yaşanan yüzlerce sefer iptalinin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Gayretimize rağmen üzdüğümüz yolculardan özür dileriz" dedi.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, İstanbul'da devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle yaşanan sefer iptalleri ve gecikmelere ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Operasyonel faaliyetlere ilişkin bilgi veren Ekşi, yaşanan olağan dışı aksamalardan dolayı yolculardan özür diledi. Resmi Twitter hesabından açıklamada bulunan Ekşi, "Dün İstanbul'a gelecek 74 uçağımız aşırı kar yağışı sebebiyle 12 ayrı havalimanına divert etmiş olup, 10 bin 271 yolcumuz otellere alınmıştır. Seferlerimizdeki iptaller sebebi ile 5 bin yolcumuz İstanbul'da otellere alınmıştır. İhtiyacı olan yolcularımıza 4 bin battaniye, çocuk bezi, mama ve süt verilmiştir. Gayretimize rağmen üzdüğümüz yolculardan özür dileriz" dedi.

DHA