Tıp Fakültesi Öğrencilerine Acı Veda

Tıp Fakültesi Öğrencilerine Acı Veda

Konya'da dün gece meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden tıp fakültesi öğrencileri için fakülte önünde tören düzenlendi.

Konya'da dün gece meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden tıp fakültesi öğrencileri için fakülte önünde tören düzenlendi. Kazada hayatını kaybeden Süleyman İşkal'ın annesi ve babasının feryatları yürekleri dağladı.

Dün gece Konya'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi öğrencileri Süleyman İşkal (26) ve Çağdaş Kahveci (25) için Meram Tıp Fakültesi Dekanlığı önünde tören düzenledi. Törene, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, rektör yardımcıları, fakülte dekanı, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Törende, Süleyman İşkal ve Çağdaş Kahveci'nin tabutları dekanlık önüne getirilerek burada dua edildi. Bu sırada Süleyman İşkal'ın annesi Gülcan İşkal ve babası Ramazan İşkal oğullarının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Anne Gülcan İşkal'ın, "Hakkını helal et kuzum, küstüysen barışalım koç oğlum. Kalk diyorum koç oğlum. Ben seni yeşil tabutla yollamadım, ben seni doktor ol diye yolladım kuzum" diyerek feryat etti. Güçlükle sakinleştirilerek sandalyeye oturtulmak üzere götürülen Gülcan İşkal tekrar tabut başına dönerek oğlunun tabutu önünde bulunan fotoğrafın önüne oturdu ve bir süre daha gözyaşı döktü. Anne Gülcan İşkal ve baba Ramazan İşkal yakınları tarafından sakinleştirildikten sonra Süleyman İşkal ve Çağdaş Kahveci için dua edildi.

Törende konuşan Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Süleyman İşkal ve Çağdaş Kahveci'nin seneye doktor olacaklarını ifade ederek, "Ama vade buraya kadarmış. Onlar bu dünyadaki görevlerini tamamlayarak aramızdan ayrıldılar. Bir trafik kazası sonrası kaybetmek hepimizi ziyadesiyle üzdü. Ben öğrencilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun" dedi. Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev de, duygu dolu olduğunu ifade ederek, hayatını kaybeden öğrencilerin öğrencilerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Konuşmaların ardından Süleyman İşkal ve Çağdaş Kahveci'nin cenazeleri omuzlara alınarak cenaze aracıyla memleketlerine gönderildi.

Kaza dün gece merkez Selçuklu ilçesi Beyşehir Caddesi'nde Mustafa C. idaresindeki 34 PC 8689 plakalı otomobil ile Muhittin Kılıç (24) yönetimindeki 46 NN 867 plakalı otomobilin çarpışmasıyla meydana geldi. Çarpışmanın etkisiyle yoldan çıkan 46 NN 867 plakalı otomobil, refüjdeki ağaca çarptı. Sürücü Muhittin Kılıç ile aynı araçtaki Çağdaş Kahveci (25), Süleyman İşkal (26) ve Fethullah Akbaba (26) otomobil içinde sıkıştı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi öğrencisi oldukları öğrenilen yaralılardan Çağdaş Kahveci ve Süleyman İşkal, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Diğer iki yaralının durumlarının ise ağır olduğu bildirildi.