Tiyatro ve sinemalar için yeni koronavirüs kararı

Tiyatro ve sinemalar için yeni koronavirüs kararı
Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kovid-19 ile mücadele kapsamında tiyatro ve sinema salonları için Sertifikasyon Programı uygulanacağını bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, korona virüs ile mücadele kapsamında tiyatro ve sinema salonları için Sertifikasyon Programı uygulanacağını bildirdi
 
Ersoy, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Belediye belgeli otellerin Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansında temsil edildiklerini belirten Ersoy, "Otellerimizin 3'te biri Kültür ve Turizm Bakanlığı işletme belgeli, 3'te 2'si belediye belgeli. Biz bunla ilgili kanun üzerinde çalışıyoruz. Kurumların görüşlerine gönderdik. Aşamalı bir şekilde tüm otelleri Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli hale getireceğiz. Eğer nitelikli turist istiyorsak bu, alfebenin A'sıdır, bunu yapmalıyız" dedi.

Özel tiyatro sahipleri ve özel tiyatrolardaki sanatçıların bir kısmı ile kendi başkanlığında toplantı yaptıklarını belirten Ersoy, 12 kişilik ekibi tiyatrocuların kendilerinin seçtiğini, özel tiyatrolarla ortak hareket ettiklerini söyledi.

Ersoy, tiyatrolara desteği 3 buçuk kat arttırdıklarını belirterek şunları söyledi;

"Bakanlıkça desteklenen herkesin faaliyet kolunda tiyatro bulunmaktadır. Önemli olan tiyatro faaliyetinin olup olmamasıdır. Ali Poyrazoğlu, Mert Fırat, Erdal Beşikçioğlu gibi destek aldılar. Tiyatro, sinema salonları açık. Biz onlar için kamu spotu hazırlıyoruz. 1 Aralık'tan sonra kamu spotuyla sertifikasyon programını tiyatro ve sinema için hazırladık. Bakanlık ve firmalardan rica ettik bedelsiz sertifika edilsin diye. Bunun kamu spotuyla anlatılması için çalışıyoruz. Tiyatroların olanakları yok diye sertifikasyon programını bedelsiz yapıyoruz. Hiçbir tiyatro kapalı değil"

Seçiniz...