TKP'nin 100. yıl etkinliklerine yasak

TKP'nin 100. yıl etkinliklerine yasak
Güncelleme:

TKP, 100 kuruluş yıldönümü nedeniyle 3 büyük ilde yapacağı etkinliklere korona virüsü salgını nedeniyle izin verilmediğini açıkladı.

Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) 100. yılı nedeniyle İstanbul, Ankara ve İzmir’de yapılacak etkinlikler korona virüsü salgını gerekçe gösterilerek yasaklandı.

 
TKP’den yapılan açıklamada, “Hükümet, Erdoğan’ın Giresun’da yaptığı mitingde sırra kadem basan virüsün, TKP’nin yüzüncü yılında boy göstereceği bilgisini alarak Türkiye Komünist Partisi’nin İstanbul’da yapacağı mitingi yasakladı” denirken, “Salgının yayıldığı fabrika ve işletmelerde hiçbir önlem almayan, alışveriş merkezlerindeki yığılmayı, hastanelerin durumunu görmezden gelen İstanbul Valiliği partimizin mitingini halk sağlığını gerekçe göstererek yasaklamıştır” denildi.

‘AVM’LER, HASTANELER GÖRÜLMÜYOR’

TKP, mitingin alternatifi olarak 10 Eylül Perşembe günü 500 noktada etkinlikler yapılacağını da açıkladı. açıklamada şöyle denildi:

“İktidar partisinden farklı olarak insan sağlığına büyük değer veren Türkiye Komünist Partisi salgın başladığından bu yana bütün faaliyetlerinde kendi üye ve dostlarının olduğu gibi toplum sağlığını gözetmiş ve bilimsel çalışmaların ortaya çıkardığı veriler doğrultusunda akılcı önlemler almıştır. Nitekim geçtiğimiz ay tüm Türkiye ve yurt dışından gelen delegelerle gerçekleştirilen Parti Konferansı’nda tek bir olumsuzluk yaşanmamış, toplantıyı takip eden dönemde katılımcı hiçbir üyemizde sağlık sorunu ortaya çıkmamıştır.

TKP yüzüncü yılında İstanbul, Ankara ve İzmir’de düzenleyeceği etkinliklere de bu bilinçle hazırlanıyordu. Ancak salgının yayıldığı fabrika ve işletmelerde hiçbir önlem almayan, alışveriş merkezlerindeki yığılmayı, hastanelerin durumunu görmezden gelen İstanbul Valiliği partimizin mitingini halk sağlığını gerekçe göstererek yasaklamıştır.

 Kuşkusuz bu yasak son dönemde partimize dönük artan ilginin, çok sayıda işçi, emekçi ve öğrencinin TKP saflarına katılımının önüne geçemeyecek. Partimiz büyük bir kararlılıkla eşitlikçi bir düzen kurma hedefi doğrultusunda ilerliyor. 10 Eylül Perşembe günü, 100 yaşımıza 500 noktada merhaba diyecek ve bu kararlılığı halkımızla paylaşacağız.

Evet, 10 Eylül’de, Türkiye’de ve dünyanın her yerinde aynı anda saat 19.00’da mahallelerde, meydanlarda, işyerlerinde sosyalizm için, bağımsızlık için, laiklik için, Cumhuriyet için buluşuyor ve TKP’yi selamlıyoruz. Halkımızı ve dostlarımızı buluşmalarımıza çağırıyoruz.”