Tokat TKDK İl Koordinatörü: Destek için girişimcilerden proje bekliyoruz

Tokat TKDK İl Koordinatörü: Destek için girişimcilerden proje bekliyoruz

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Tokat İl Koordinatörü Fuat Ferit Yazar, kurumları tarafından yürütülen IPARD programı hakkında bilgi verdi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Tokat İl Koordinatörü Fuat Ferit Yazar, kurumları tarafından yürütülen IPARD programı hakkında bilgi verdi. Yazar, program sayesinde Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti kaynaklarından sağlanan hibeden yararlanmak için Tokatlı girişimcileri projeleri ile beklediklerini söyledi.

    Tokat’ın tarım ve hayvancılığa dayalı bir ekonomisinin olduğunu belirten Yazar, “Tokat’ın domatesi Türkiye’nin her tarafında tanınması ve bilinmesine rağmen herhangi bir birlik altında üreticilerin toplanarak beraber hareket edilmiyor. Bu yüzden ürünler başka şehirlerden gelenler tarafından tarlalardan alınarak yurtiçi ve yurtdışına pazarlanıyor. Ancak bu ürünler hangi ilden ihraç edilirse o ilin ürünü olarak kabul ediliyor.” dedi.

    Tokat’ın bereketli ovalarında her çeşit sebze ve meyvenin yetiştiğini, fakat üretilen ürünlerin yetiştiriciler tarafından paketleme ve pazarlamasının yapılamamasından dolayı hem Tokat ekonomisinin, hem de üreticilerin maddi manada kayıplar yaşadığını söyleyen Yazar, "Kurum olarak bize en az 50 kişiden oluşan birliklerin müracaat etmesi halinde AB hibe projesi kapsamında maliyetin yaklaşık yüzde 60 kadar kısmı geri ödemesiz olarak hibe edilmektedir.” diye konuştu. CİHAN