Toki'den Emeklilere Yeni Kampanya

Toki'den Emeklilere Yeni Kampanya

Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin kampanyası çerçevesinde, 18 ildeki 3 bin 361 konut için 14-31 Mart'ta emeklilerden ön talep alınacak- TOKİ Başkanı Turan: - "Ülkemizin dört bir yanında, vatandaşlarımızın talep ve beklentilerine yanıt verebilmek için yoğ

ANKARA (AA) - ZEHRA AYDIN - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, "Emekliye İkinci Bahar Projesi" kapsamında hazırladıkları yeni kampanyayla 18 ilde 3 bin 361 konut satışı gerçekleştirileceğini bildirdi.

Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emeklilerin yüzünü güldürmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Piyasa koşullarında ev sahibi olamayan dar ve orta gelirli vatandaşların konut ihtiyacını karşılama konusunda yıllardır "bir dost eli" yaklaşımıyla hizmet verdiklerini belirten Turan, "Ülkemizin dört bir yanında, vatandaşlarımızın talep ve beklentilerine yanıt verebilmek için yoğun çaba ve çalışma içindeyiz. Ev hanımlarımızdan işçilerimize, meslek örgütlerinden emeklilere her yaş grubundan tüm kesimleri kucaklayan anlayışla konut üretimlerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.

- Emekliye yüzde 25 kontenjan

Turan, "İkinci Bahar Projesi" ile ülkenin farklı kentlerinde aşamalı hayata geçirilen çalışmalardan, konut sahibi olmayan emekliler için yüzde 25 kontenjan ayrıldığını vurguladı.

Ayrıca "talep örgütlenmesi modeliyle" valilik ve belediyeler üzerinden emeklilerin talepleri alınarak yeni konut projelerinin hayata geçirildiğini anlatan Turan, şunları kaydetti:

"9-30 Aralık 2015'te, 17 ilde inşa edilecek 4 bin 340 konut için emeklilerimizin ön taleplerini aldık. Akabinde hak sahiplerini belirlemek amacıyla kura çekilişlerini gerçekleştirdik. Satışa sunduğumuz bu konutlara emeklilerimizin yoğun ilgisi oldu. Şimdi de 18 ilimizde hiç konut sahibi olamamış emeklilerimizden, 3 bin 361 konut için ön talep toplanacak."

- Başvurular 14-31 Mart'ta

TOKİ, 2+1 inşa edilecek konutlar için ilgili bankalar aracılığıyla 14-31 Mart'ta ön talep toplayacak.

Ön talebin toplanacağı iller ve konut sayıları şöyle:

"Balıkesir Manyas 500, Adana Sarıçam 300, Aksaray merkez 300, Aksaray Güzelyurt 56, Kocaeli Kandıra 272, Eskişehir Tepebaşı 250, Kayseri Mimarsinan 250, Kastamonu merkez 200, Kastamonu Taşköprü 250, Bilecik Bozüyük 197, Hatay Reyhanlı 150, Çankırı Kurşunlu 150, Sivas İmranlı 121, Manisa Demirci 94, Kahramanmaraş Türkoğlu 75, Erzincan Çağlayan 44, Niğde Çiftlik 43, Bolu Mengen ve Poyrazköy 28, Burdur Çavdır 24, Edirne Lalapaşa 33, Edirne Süloğlu 24 konut."

Emekliler, kimlik kartlarını gösterip, 500 lira bedelle ilgili bankalara başvurabilecek.

Ön taleplerin toplanmasının ardından, başvuruların konutlardan fazla olması halinde, hak sahibi belirleme kurası çekilecek. Hak sahibi olamayan emeklilerin başvuru bedelleri iade edilecek.

Konut belirleme kurasının ardından da emeklilerle sözleşme imzalanacak.

- Konut sahibi olmayanlar başvurabilecek

Başvuracak emeklilerin, daha önce TOKİ'den konut almamış olması, başvuru sahibi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kat irtifaklı ve mülkiyetli bağımsız bölüm veya konut bulunmaması, il sınırları içinde 1 yıldan az olmamak koşuluyla ikamet etmesi gerekiyor.

Hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması, bir hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapılması da şartlar arasında yer alıyor.

Emeklilere konut satışıyla ilgili ayrıntılı bilgiye "www.toki.gov.tr" internet adresindeki "emeklilere özel" bölümünden ulaşılabilecek.